Skvělý výkon. Orlová vyhrála v Krnově

Petr Sobol, 16.11.2019 Po zaváhání v Novém Jičíně Orli zase zabrali a vyhráli důležitý zápas v Krnově. Orlová v utkání ani jednou neprohrávala a po zásluze si došla pro tři body. Dva góly dal v utkání Grepl.

16.11.2019 od 17:00

HK Krnov - HC Orlová 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 27. Bednárek (Mužík), 52. Havlíček (Ševčík) - 17. Grepl, 37. Klíma (Stružík), 50. Korec (Zakuťanský), 57. Macurák, 58. Grepl (Klíma). Rozhodčí: Trombík - Krakovčík, Zahel. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 285.
Krnov: Mužík - Dohnal, Bednárek, Galvas, Slavík, Kysela, Hon, Snigirevs - Závodník, Beneš, Kostovský, Polok, Kubík, Hudečka, Ševčík, Michálek, Havlíček.
Orlová: Svoboda (Křehlík) - Klus, Tomis, Zamecznik, Macurák, Milch - Zakuťanský, Korec, Pavlas, Klíma, Hanzl, Stružík, Grepl, Dang.
Orli znovu odjeli jen s pěti obránci a osmi útočníky. Do hry se sice vrátil Michal Dang, ale ten odehrál jen jednu třetinu, po které se mu zpátky ozvalo zranění kotníku. „Krnov má navíc velmi zkušený tým. Hraje v něm hodně hráčů, kteří hráli druhou ligu za Opavu,“ uvedl kouč Orlů Daniel Marosz.

Na gól Grepla ve druhé třetině odpověděl Bednárek, hostům však ještě před druhou sirénou vrátil vedení Klíma. Hodně důležitá byla branka, kterou Korec v padesáté minutě zvyšoval na 3:1. Jenže Krnov rychle snížil a následně mohl hrát přesilovku za příliš mnoho orlovských hráčů na ledě. Po konzultaci s čárovými sudími ale rozhodčí trest zrušil a následně dával Macurák na 4:2. „Hra se z naší strany uklidnila. Pak se ještě trefil Grepl a bylo hotovo,“ dodal Marosz.

Orli těžké utkání zvládli na výbornou. „Výsledek sice vypadá jednoznačně, tak lehké to ale zdaleka nebylo. Všichni do jednoho ale makali na sto procent a zápas zvládli na jedničku,“ pochválil své svěřence Marosz.