Orlová v okleštěné sestavě prohrála v Rožnově

Petr Sobol, 15.02.2020 Orli poslední zápas základní části prohráli. Svěřenci Petra Tomise zavítali v hodně okleštěné a omlazené sestavě do Rožnova, kde sice ve druhé třetině vedli už 3:1, nakonec ale prohráli 3:4. V play-off je čeká Studénka.

15.02.2020 od 17:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Babiš (Cvečka), 33. Cvečka (Vašíček), 47. Prycl (Skopal), 51. Prycl (Bambuch, Vyvíjal) - 21. Korec (Zamecznik), 26. Jančar (Pacoň, Klíma), 30. Rambousek (Dang, Švec). Rozhodčí: Novák - Krátký, Bártek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 75.
Rožnov: Kučera - Bambuch, Fojtásek, Vašíček, Ji. Švrček, Ja. Švrček, Svozílek - Kamas, Prycl, Babiš, Cvečka, Fojtů, Hep, Skopal, Vyvíjal.
Orlová: Urbánek - Zamecznik, Zielinski, Godula, Macurák - Klíma, Rambousek, Korec, Švec, Pacoň, Jančar, Přeček, Švec.
Orli se v zápase dostali na začátku druhé třetiny zásluhou Korce do vedení, domácí ale po pár vteřinách odpověděli. Poté však udeřili Jančar s Rambouskem a Orlová vedla 3:1.

Jenže Rožnov nesložil zbraně, v prostředním dějství snížil a v závěrečném skóre zvrátil na svou stranu. „Dnes dostali příležitost mladí hráči. Chtěl jsem je vidět ve větším zatížení, abych věděl, s kým počítat pro play-off,“ řekl po zápase kouč Orlů Petr Tomis.

Řada zkušených hráčů dostala volno. „V tomto ohledu utkání splnilo účel. A určitě někteří junioři budou hrát i za týden se Studenkou,“ přiznal Tomis.

Vítěznou branku dali domácí v 51. minutě. „Akorát mě mrzí, že jsme utkání nedovedli k vítězství, protože jsme více než půl zápasu vedli,“ uzavřel kouč Orlové.

Čtvrtfinále proti Studénce startuje v sobotu na ledě soupeře, druhý zápas se hraje ve středu doma a případné třetí utkání je na programu v sobotu 29. února ve Studénce.