Forma potvrzena! Z Hodonína vezeme další výhru

Petr Sobol, 10.11.2010 Na ledě Drtičů z Hodonína sice přišel o svou neprůstřelnost Michal Gleich, ale to nic nemění na faktu, že Orlová jede z Hodonína maximálně spokojena. Současná gólmanská jednička pustila za svá záda pouze jednu trefu, naopak Olejáři se radovali třikrát. Už v první minutě otevřel svou pátou trefou ve třech utkáních skóre Luka, domácí pak sice srovnali, ale jinak tahali po celou dobu za kratší konec. Olejáři potvrdili dobrou formu z posledních zápasů, svého soupeře přehráli a zaslouženě si došli pro třetí výhru v řadě. Před pátečním duelem s Přerovem se vezou na vítězné vlně.

10.11.2010 od 18:00

SHK Hodonín - HC Orlová 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Rehuš (Beňa, Flamík) - 1. Luka (Moravec), 23. Holuša (Flašar, Luka), 28. Galgonek (Grygar, Moravec). Rozhodčí: Skoupý - Bilík, Musil. Vyloučení: 6:4, navíc (Penák HOD) 10 minut a Valchař (ORL) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 28:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Hodonín: Láníček - Pokorný, Komárek, Salajka, Beňa, Podešva, Flamík, Rapant J. - Peš, Korotvička, Špok - Vaškovič, Jurásek, Rehuš - Hoza, Průdek, Tomášek - Penák.
Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blaton, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka.

Dvacet minut před začátkem zápasu to na tribunách hodonínského zimního stadionu vypadalo na hodně slabou návštěvu. Nakonec si ale na zápas 18. kola východní skupiny druhé ligy našlo cestu 1360 platících diváků, což je prozatím druhá nejvyšší návštěva v sezoně.

Někteří fanoušci se teprve trousili na svá místa a domácí už prohrávali. Moravec zachytil rozehrávku Drtičů, přihrál na hůl Vladimíru Lukovi a ten střelou nad levý Láníčkův beton otevřel v čase 0:37 skóre zápasu. Drtiči se pak do svého soupeře zakousli a hostující obrana chvílemi jen s notnou dávkou štěstí odolávala nájezdům oranžovo-modré pětice. Golman Gleich ale všechny možnosti Drtičů likvidoval. V devatenácté minutě se na trestnou lavici nahrnulo hned šest hráčů. Dva na domácí straně a čtyři na straně hostí. Drtičům se tak naskytla možnost dvojnásobné přesilovky. Tu po půlminutě Hodonín zužitkoval. Beňa vystřelil z levého kruhu, Gleich vyrazil pouze před sebe, kde byl Branislav Rehuš, který dorazil puk za bezmocného golmana Plus Oilu.

Druhé třetiny se Drtičům v poslední době vůbec nedaří. Po výpadku na Valašku a o víkendu i na Hané se bohužel nepodařila prostřední část ani dnes. Ve třiadvacáté minutě se ve skrumáži před Láníčkem nejlépe zorientoval bývalý hráč SHK Michal Holuša a puk z jeho hole prošel mezi pravou tyčkou a betonem Láníčka až do brány. Drtiči se snažili vyrovnat, ale o pět minut později se po ztrátě puku v útočném pásmu Orlové nestačili vrátit a Orlová jela tři na jednoho. Pohlednou akci založil Moravec, přihrál na Grygara a ten našel před bránou naprosto osamoceného Michala Galgonka. Láníček se proti jeho střele sice přesunoval, ale puk mu podjel pod tělem a hosté vedli o dvě branky. A dvoubrankovým vedením Orlové také druhé dějství skončilo.

Do poslední třetiny nastoupili hosté s jasnou taktikou - bránit střední pásmo a modrou čáru a vyčkávat na brejky. Drtiče navíc brzdila zbytečná vyloučení. Ne příliš jistý sudí Skoupý poslal v poslední části na lavici hanby tři borce SHK, zatímco hosté byli mimo trestnou od konce první části až do konce zápasu. Snaha s výsledkem něco udělat byla na svěřencích trenéra Číhala vidět, ale žádná ze střel, které směřovaly na hostující branku v síti neskončila a jelikož ani hosté žádnou ze svých možností v záveřečné dvacetiminutovce nevyužili, skončil zápas mezi Hodonínem a Orlovou vítězstvím hostů 3:1.