Další zasloužená výhra Olejářů. Nevyzráli na nás ani Zubři

Petr Sobol, 12.11.2010 Orlová - Orlová potvrdila dobrou formu z posledních zápasů a také proti Přerovu byla jasně lepším celkem. Olejáře uklidnila velmi rychlá branka, po které na ledě převzali iniciativu. V brance se opět vyznamenal Gleich, domácí pak zdobila také přesnost, důraz, potřebná lehkost i nasazení. Zubři dvakrát dokázali snížit na dostřel jediné branky, definitivní hřebík do jejich rakve ale na začátku třetí třetiny zasadil Luka, který se tak v orlovském dresu trefil i ve svém čtvrtém zápase. Olejáři se i díky tomu počtvrté v řadě radují, zaslouženě.

Plus Oil Aréna, 12.11.2010 od 18:00

HC Orlová - HC ZUBR Přerov 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Škatula (Blatoň), 18. Vnenk (Moravec, Grygar), 32. Moravec (Javín), 43. Luka - 25. Hanák (Kotásek), 40. Hanák (Kotásek, Kočara). Rozhodčí: Smeták - Bartošák, Hanzlík.. Rozhodčí: Smeták - Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 3:5. Diváci: 595. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 4:2.
Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Galgonek, Moravec, Kraft, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka
Přerov: Tihlář - Pala, Faltýnek, Ferenc, Osina, Vlček, Novajovský, Pírek, Coufal, Sedlák, Sprušil, Kočara, Hanák, Kotásek, Menšík, Kohút, Sršeň, Kundrátek, Palička, Ditrich, Holík

Orlovští hokejisté nevstupovali do utkání v lehké pozici. V nohách měli středeční těžký duel z Hodonína a také početnou marodku. Kromě avizovaných absencí Hegegyho a Tomise do utkání z nejrůznějších zdravotních problémů nezasáhli také Kraft, Holuša či Galgonek. Tři výhry v řadě a dobrá forma však hrály důležitou roli a Olejáři si došli pro čtvrtou výhru za sebou.

Už od prvních minut byli orlovští hokejisté na ledě lepší. Šlo vidět, že po dvou nepovedených duelech přišla ta správná forma, která stále graduje. V brance opět kraloval Michal Gleich, který z posledních čtyř duelů inkasoval pouhé tři branky. A i dnes mezi třemi tyčemi předváděl výborné zákroky, kterými pomohl Orlové k výhře.

Cestu k ní načal už ve druhé minutě Petr Škatula. Ten si u tyčky počíhal na odražený kotouč po střele Blatoně a z bekhendu překonal Tihláře. Ten byl po celý zápas oporou hostí a předvedl řadu důležitých zákroků. Vyznamenal se proti Mikšanovi či Lukovi. To Zubři v úvodu moc nehrozili. Do nadějné pozice se dostal Sedlák, ale Gleich vytáhl první výborný zákrok.

Brzy se oba gólmani vyznamenali znovu, když se oba stihli rychle přesunout k volné tyči. Tím zkazili radost Grygarovi, respektive Kočarovi. Olejáři byli po celý zápas lepším celkem. Tlak si vytvářeli od samého úvodu a diváci už se radovali podruhé. Samiec však trefil jen boční síť. Následující početní výhodou sice domácí pohrdli, ale jen co se hosté dostali do pěti, rozsvítilo se světlo za Tihlářem podruhé. Po krásné kombinaci přihrál opět dobře hrající Moravec Lukáši Vnenkovi a ten přesnou ránou pod horní tyč oslavil svůj premiérový gól v orlovském dresu.

Hosté mohli rázem odpovědět, ale Gleich stihl vykopnout beton. A tak mohli Olejáři přidat gól do šatny. Z lavičky naskočil Valchař, sám se řítil na Tihláře, ale branku minul. Tak, jak první dějství skončilo, to druhé začalo – domácí byli lepší. Škatula však ve velké šanci nedal, Olejáři pohrdli i druhou početní výhodou a přišel trest. Blatoň se sice obětavě pokoušel zabránit akci, ale to tak nešťastně, že sklepl puk přímo před Pavla Hanáka, který poslal puk mezi betony Gleicha do sítě.

Vzápětí si mohl druhou asistenci připsat Moravec. Ten další přesnou přihrávkou našel Grygara, jenž však jen rozezvučel tyčku hostující branky. I když se zdálo, že hosty branka nakopla, měli početní výhodu čtyř proti třem, Orlová se rychle zase dostala do zápasu. Tihlář ještě stihl vyrazit střely Sznapky i Javína, poté se však k puku dostal David Moravec a z dorážky zvyšoval opět na dvoubrankový rozdíl.

Orlová tlačila i dále, ale náskok nezvýšila. A ne, že by neměla šance. Činit se však musel i Gleich, který zářil především v domácím oslabení. Orlová ho přežila a mohla udeřit počtvrté. Na Tihláře uháněl Škatula, ale byl hákován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám postižený si však skulinku mezi betony Tihláře nenašel. A když už se hráči chystali do kabin, z ničemnic udeřili Zubři. Vypadalo to, že Orlová dohraje třetinu v útoku, zbytečně však přišla o puk a nabídla hostům rychlý protiútok. A ten sedmnáct vteřin před koncem dějství zakončil podruhé v zápase Pavel Hanák střelou do prázdné branky.

Kdo by si myslel, že tato branka Olejáře nalomí, byl na omylu. Už po dvou minutách se k puku dostal snajpr Vladimír Luka, obešel si obránce, vychutnal si také Tihláře a šestou brankou ve čtyřech utkáních upravil na 4:2. To byl také po závěrečné siréně konečný stav. A to i díky přesné domácí hře, která byla podpořena pevnou obranou a převahou na ledě. Zubři se do šancí nedostávali a když už ano, vytáhl se spolehlivý Gleich. I ten tak napomohl zasloužené výhře, která pro Orlovou znamená čtvrtý plný bodový zisk v řadě.

Ohlasy po utkání

Aleš Flašar (HC Plus Oil Orlová): Já jsem velmi spokojený s vítězstvím. Máme velkou marodku, hodně kluků nastupovalo se zdravotními problémy. Davida Moravce trápily žaludeční problémy, ostatní hráče nachlazení, teploty a podobně. I proto jsme hráli trošku defenzivně, chtěli jsme šetřit síly. Hráli jsme více zezadu, což možná nebyl ten nejkrásnější hokej, ale vyhráli jsme a to je hlavní.

Lubomír Oslizlo (HC Zubr Přerov): Zápas jsme nezačali dobře, hráli jsme bojácně a od toho se odvíjelo celé utkání. Celý zápas jsme museli dotahovat a nepovedlo se nám dosáhnout ani na bod. Dostali jsme rychlý gól a už se nám to potom nepovedlo.