Sladká premiéra! Vítězná branka padla pět vteřin před koncem

Petr Sobol, 18.09.2011 Orlová - Orlovští fanoušci se dočkali skvělé premiéry. Byla vítězná! Dramatický souboj s Kopřivnicí byl ještě pět vteřin před koncem nerozhodný. Pak ale domácí využili početní převahu a s pomocí tyče se dočkali plného bodového zisku, kterému přihlížela skvělá divácká kulisa.

18.09.2011 od 17:00

HC Orlová - HC Kopřivnice 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Opravil (Novák J.), 20. Malík (Hanzl), 42. Opravil (Novák J.), 60. Novák J. - 15. Starmann (Novák, Fojtík), 26. vaculín (nevrkla), 55. vaculín (Starmann). Rozhodčí: Golaň (Krakovčík, Bala). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 3:2, 4:3.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Szajter, Fábry, Ivanka, Csöbök, Novák J., Opravil, Ondrek, Vaštík, Hublík, Malík, Šurín, Grepl, Bürgel, Branný, Novák M., Musil, Hanzl. Trenér. Česlík.
Kopřivnice: Unzeitig (Bouša) - Suroučík, Bartošák, Veřmiřovský, Fojtík, Starmann, Hruškovský, Jašek, Jeřábek, Bílek, Hrubý, Vaculín, Nevrlka, Merenda, Motyka, Chalupa, Paloček, Vajda, Novák. Trenér: Slabý.
Hned v úvodním zápase letošní sezony pozvali orlovští hokejisté své věrné příznivce do tribun i pro další týdny. Bojovnost, odhodlání, nasazení, snaha, góly. To všechno jsou vlastnosti, které chce vidět každý hokejový fanoušek. A výkon Orlů proti Kopřivnici snad všechny tyto parametry splnil do puntíku. A navíc se odehrál před skvělou diváckou kulisou.

Během přípravy se orlovská sestava formovala a krystalizovala do té nejlepší podoby. Ta v neděli v podvečer vyjela na led proti ambiciózní Kopřivnici, která od prvních minutu předváděla, že si vysoké cíle nedává jen tak.

Hosté Orlům nic nedarovali, bojovali do samého konce, ale ani to jim nakonec na bod nestačilo. Nutno však přiznat, že stačilo velmi málo. Pokud ale někdo pochyboval o síle Orlové, hned první kolo mu ukázalo, na co se během sezony může těšit. Domácí třikrát vedli, soupeř se třikrát vrátil do hry, avšak bojovnost a snaha domácích nakonec zajistily, že tři body zůstávají doma.

Úvod duelu byl sice rozpačitý s chybami na obou stranách, ale následně si diváci přišli na své. Na první gól se dlouho nečekalo, už na konci deváté minuty rozvlnil hostující síť Ladislav Opravil, který tak zaznamenal první orlovský gól v letošním ročníku. Kopřivnici ale tato branka nepoložila, naopak už za pět minut přišla odpověď z hole Vojty Starmanna. Orlovští ale ukázali, že se vyplatí hrát až do samého konce třetiny. Pouhých dvanáct vteřin před první sirénou dostal kotouč za Unzeitiga Tomáš Malík a zajistil týmu Petra Česlíka vedení.

Po návratu z kabin se oba celky zase hledaly, ale uplynulo pět minut a bylo opět srovnáno. Za ležícího Volfa poslal nadvakrát kotouč Martin Vaculín. Poté ale dostal Volf několik příležitostí k tomu, aby se orlovským fanouškům předvedl v tom nejlepším světle. Několikrát se skvěle vytáhl a sklidil potlesk na otevřené scéně. Orlovské fanoušky si svými zákroky získal velice rychle, zejména pak, když kryl nájezd jednoho z hostí i následnou dorážku.

Od Volfova výkonu se pak mohla odvíjet hra domácích, která sklidila ovoce zase ve třetí třetině. Stav 2:2 v ní totiž dlouho nevydržel. Po dvou minutách rozvlnil kopřivnickou síť podruhé v zápase Ladislav Opravil a opět poslal Orlovou do vedení. Ovšem ani to nevydrželo. Šest minut před koncem našel podruhé v zápase recept na Volfa Martin Vaculín. Oba týmy dřely, co mohly, šance se přelévaly ze strany na stranu a každý z celků mohl rozhodnout.

Poslední šanci dostala Orlová. Minutu před koncem odjel na trestnou lavici hostující kapitán Hruškovský a Orli si počtvrté v zápase mohli vyzkoušet přesilovku. Ovšem její úvod nebyl povedený a vše směřovalo k prodloužení. To cítil i kouč Česlík, který si vyžádal oddechový čas. Za mohutného povzbuzování tribun se hráči vrátili na led s jediným přáním – dát gól. A to se nakonec povedlo. V závaru se nejlépe orientoval Jan Novák a z otočky, s pomocí tyče, vyvolal v ochozech i na ledě obrovskou erupci orlovské radosti.

Novák tak po dvou asistencích zaznamenal i rozhodující gól a stal se jednou z největších hvězd utkání. Velké uznání ale zaslouží celý tým, který dřel až do poslední vteřiny, což se mu nakonec vyplatilo. A to dobře viděla i necelá pětistovka diváků, která po celý zápas hnala svůj tým kupředu a dala mu najevo, že s fanoušky mohou Orli stále počítat. Jako dárek se dočkali vítězných rybiček i návratu hokejistů z kabiny. Premiéra byla zkrátka sladká a vítězná.