Další soupeř sestřelen

Tomáš Salamon, 13.10.2011 Do zápasu Orli nastupovali jako jasní favorité a svou roli i potvrdili. Po necelých jedenácti minutách nad Bohumínem vedli 5:0 a poté už se utkání prakticky jen dohrávalo a hlavním cílem pro domácí bylo nezranit se. Cíl bohužel splněn nebyl. Kapitán Ladislav Opravil si vážně poranil rameno a svému týmu bude chybět minimálně šest týdnů! Oproti této ztrátě už je vedlejší, že utkání skončilo orlovskou výhrou 8:1.

13.10.2011 od 18:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 8:1 (5:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Foltýn (Fábry, Krause), 5. Pavlát (Zakuťanský), 7. Hanzl (Szajter), 8. Fábry (Szajter, Foltýn), 11. Pavlát (Zakuťanský, Bojda), 26. Branný (Malík, Burgel), 33. Szajter (Fábry), 41. Bojda (Pavlát, Milch) - 29. Schestag (Mihál, Vicherek). Rozhodčí: Janda R. - Žídek, Janda L.. Vyloučení: 5:2 (+ na obou stranách trstné střílení a M. Novák (ORL) 10 min. za nesportovní chování). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 473. Průběh utkání: 6:1, 6:1, 8:1.
Orlová: Noga (Volf) - Milch, Malík, Szajter, Matušinský, Fábry, Bojda, Niedoba, Filtýn, Novák J., Opravil, Krause, Zakuťanský, Kytka, Grepl, Burgel, Branný, Novák M., Hanzl, Musil, Pavlát
Bohumín: Kolář (od 8. min. Lubojacki) - Slanina, Trličík, Vicherek, Stibor, Staněk, Mička, Heidler, Čahoj, Buba, Sikora, Mihál, Wzientek, Midrla, Schestag

To, že Bohumín nepřijel do Orlové dělat zázraky, to se dalo předvídat. Ono to ani se čtrnácti muži v poli nejde, a tak se Orli chopili taktovky nad zápasem od samého úvodu. Hned v prvních minutách dali najevo svou převahu, ale na Davida Koláře nemohli vyzrát. První překonání přišlo až v páté minutě, kdy hrál tým přesilovku. To se prosadil Tomáš Foltýn

a otevřel skóre. Trvalo to jedenáct vteřin a Kolář lovil puk podruhé. Tentokrát z hole Jiřího Pavláta. Průběh utkání začínal nabírat směr, který všichni očekávali a v sedmé a osmé minutě své trefy přidali po krásném sólu Jakub Hanzl a po další vydařené akci Jakub Fábry. Po této brance se Kolář poroušel na střídačku a přenechal místo Kevinu Lubojackimu, kterého v jedenácté minutě vymíchal a Jiří Pavlát, bylo prakticky rozhodnuto. Času na zvrat měl sice Bohumín dost, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by na to měl síly. V závěru první částí jeli hosté trestné střílení, poté, co Niedoba hákoval ujíždějícího soupeře, ale exekutor nájezdu se natolik zamotal ve svých matoucích manévrech, až zmátl sám sebe a nedokázal pořádně zakončit.

Orli pochopili, že jejich výhru v tomto zápase nic neohrozí a mírně ubrali na tempu. S hosty si dělali, co chtěli a hokejem se bavili natolik, že jejich přehnaná „sólíčka“ se většinou minula účinkem. Stejně tak to bylo s kombinací. Hra najednou začala postrádat jednoduchost a lehkost a orlovští se začali utápět ve zbytečných přihrávkách do prázdné branky, které byly mnohdy navíc. To ovšem neplatí o pasu napříč brankovištěm, který přišel z hole Tomáše Malíka. Ten u druhé tyče našel úplně volného Romana Branného a ten nemohl jinak, než pohodlně uklidit kotouč do sítě.

Zdálo se, že hosté jsou natolik bezzubí, že Nogu nemohou nijak ohrozit, ale opak byl pravdou. Hosté si branku vydřeli v devětadvacáté minutě, kdy orlovského gólmana o čisté konto připravil Aleš Schestag. Orlová nechtěla připouštět žádné bohumínské naděje a do útoku zavelel jeden z nejproduktivnějších domácích hráčů, Jakub Szajter. Ten přidal sedmý zásah do sítě hostů a uzavřel tím gólový účet druhé třetiny.

Po zahájení poslední periody se tribunami neslo mohutné skandování: „DESET! DESET!“, o co si tímto fanoušci říkali, bylo hráčům na ledě nadmíru jasné a po jednapadesáti vteřinách třetí třetiny rozvlnil síť za Lubojackim Vladan Bojda. Přesto než dvojciferný příděl bylo pro domácí lavičku důležitější úplně něco jiného a pokud si to někdo nepřipouštěl, v závěru si to musel uvědomit každý. Tím cílem bylo nezranit se a realita byla příliš krutá. Když po faulu hostujícího Mičky tvrdě narazil do branky kapitán Orlů, Ladislav Opravil, mohl každý z bolestivých grimas v jeho tváři vyčíst, že je zle. Pokud půjde vše dobře, tak si Láďovo rameno vyžádá tři týdny fixace a tři týdny rehabilitací. Minimálně na takto dlouhou dobu bude mužstvo postrádat svého kapitána a zároveň neproduktivnějšího hráče. Za faul na Opravila bylo nařízeno trestné střílení, kterého se ujal Jiří Pavlát, který mohl završit hattrick, ale Lubojacki jeho kličku do forhendu vystihl a konečné skóre zůstalo na 8:1. Orlová tedy i nadále zůstává neporažena, ale v sobotu ji čeká zřejmě nejtěžší soupeř. V Krnově bude nesmírně těžké udržet vítěznou sérii, ale věřme, že se to povede. Pokud v tom tým chcete podpořit, využijte nabídky Fanclubu a jeďte se na zápas podívat.