Orli skvělým výkonem přehráli vedoucí Krnov a bodově se na něj dotáhli

Petr Sobol, 17.11.2011 Orlová - Orlovský tým už je opět na bodové hranici společné s Krnovem. Stalo se tak o čtvrtečním večeru, kdy se na domácím ledě odehrál souboj druhého s prvním. Orli zápas zvládli na výbornou. Po celou dobu byli lepším celkem, udávali tempo hry a došli si ke spravedlivé výhře 4:1. O první dvě branky se postaral dravý Fábry, v poslední třetině se dvakrát prosadil kapitán Opravil. A všechno zezadu jistil výtečný Volf. Krásný hokejový zážitek.

17.11.2011 od 18:00

HC Orlová - HK Krnov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Fábry (Hublík, Szajter), 29. Fábry (Hublík, Szajter), 45. Opravil (Grepl), 60. Opravil (Novák J.) - 38. Michálek (Weiss) Rozhodčí: . Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 465. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Krause, Matušínský, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Musil, Pavlát, Foltýn.
Kdo se ve čtvrtek vydal na orlovský zimní stadion, nemohl litovat. Souboj druhého s prvním, tedy Orlové s Krnovem, nabídl krásný hokej s vítězným orlovským koncem. Zaslouženým. Orli byli lepším celkem, hosty do moc šancí nepustili, a pokud už domácí obrana chybovala, mohla se spolehnout na gólmana Volfa. A nejen spolehnout. Volf podal fantastický výkon a po zápase si právem vysloužil potlesk nadšených tribun. A nejen on.

S krnovskými hokejisty dorazila do Orlové také skupina fanoušků, která svůj tým celou dobu povzbuzovala. Souboj začal vzájemným oťukáváním a čekáním na první šanci. Té se dočkali hosté. Když jeden z orlovských beků ztratil puk, dostal příležitost Weiss, položil si Volfa, ale prázdnou klec netrefil. Puk skončil na tyči. A tak se jako první radovala Orlová. Dvojnásobné početní výhody využil Jakub Fábry, který svým důrazem dostal kotouč za Šlupinu. Orly tato branka nabudila a domácí tak začali diktovat tempo hry. Ve velké šanci se octil Zákuťanský, který si zpoza branky najel do vhodné pozice, ale Špulinu nepropálil. Volfovu vyrážečku zase provětral Weiss, na druhé straně chyběl kousek štěstí Novákovi. Když se pak neujala ani Greplova teč Opravilovy nabídky, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhého dějství opět vstoupili lépe domácí, brzy se ale dostali do početní nevýhody. Byla to však Orlová, kdo hrál aktivněji a Špulina se musel hodně červenat, když pokus Milcha skončil na břevně. Na druhé straně se z otočky snažil srovnat Kubík, ale jeho pokus postrádal razanci. A tak opět udeřila Orlová. Z protiútoku se dopředu po křídle hnal Fábry, branku sice těsně minul, Orlová ale zůstala v útoku, Špulina měl problém s pokusem Hublíka, který do branky podruhé dostal důrazem Jakub Fábry.

Chvíli na to dostali hosté další možnost přesilové hry. A Volf se činil. Orli ale měli šanci opět udeřit, do úniku se hnal Szajter, ale svou situaci nevyřešil nejlépe. A pak přišly dvě velké chvíle hrdiny Volfa. Nejprve bravurně kryl samostatný útok Tichého, aby krátce na to vytasil další čarodějný zákrok proti Tošenovsanovi.

Volf několikrát sklidil ovace na otevřené scéně a hlavně jeho zásluhou se šlo do kabin za stavu 2:0. Podobně se blýskl i v úvodu třetího dějství. Fantazie. A pak přišla pro hosty definitivní tečka. Puku se ujal Ladislav Opravil, s hostujícími obránci si nedělal těžkou hlavu a mezi betony Mužíka, který nahradil zraněnou krnovskou jedničku, poslal Orly do třígólového vedení. Tato branka domácí definitivně uklidnila, na hokejky jim dala potřebný klid a zápas spěl do svého konce. Když už se zdálo, že Volf udrží čisté konto, připravila ho o něj schovaná slabá střela Michálka, která padla tři minuty před koncem.

Hosté se ale na závěrečný tlak nezmohli. Naopak, hattrick mohl několikrát dokonat Fábry, jasný gól měl na hokejce Milch. Prázdnou klec ale netrefil, hosté poté úmyslně posunuli klec a šli opět do tří. A toho v závěru využil svou druhou trefou Láďa Opravil, který dokonal orlovské vítězství a rozpoutal na stadioně velkou vlnu euforie. Ten si s hráči užil jejich výkon, vítězství i to, že se Orli bodově na stále vedoucí Krnov dotáhli.

A tím také vytvořili nejlepší pozvánku na nedělní souboj s Horním Benešovem.