Orlová veze tři body z Bohumína

Tomáš Salamon, Petr Sobol, 03.12.2011 V sobotní podvečer Orli nezaváhali a porazili domácí Bohumín, který tak i nadále zůstává v tabulce na třech bodech. O osudu utkání hosté rozhodli už během první třetiny, kterou vyhráli 4:1. V dalším dějství se ale domácí více dostali do hry a nakonec uhráli pro ně přijatelný výsledek 6:9. Na orlovské straně se dvěma góly blýskli Fábry s Foltýnem.

03.12.2011 od 17:00

HC BOSPOR Bohumín - HC Orlová 6:9 (1:4, 2:1, 3:4)

Branky a nahrávky: Foltýn z trest. střílení, Grepl (Burgel, Hanzel), Fábry (Hublík), Hanzel (Malík, Vaštík), Foltýn (Burgel), Fábry (Grepl, Novák), Vaštík (Mintěl), Malík, Kytka (Grepl, Fábry).
Orlová: Noga (ve 3. tř. Volf) - Mintěl, Krause, Burgel, Novák M., Czobok, Kytka - Malík, Vaštík, Hanzel, Fábry, Hublík, Foltýn, Novák J., Grepl.
Výsledek příliš nenasvědčuje tomu, že se jednalo o souboj posledního s jedním z týmů ze špice tabulky. Ostatně, Orlová letos zatím ani jednou Bohumín nepřehrála nijak závratným rozdílem. Nicméně, nejdůležitější jsou tři body a ty si Orlová domů odvezla.

A ještě jeden důležitý faktor – do Bohumína sice odjeli oba gólmani, jinak ale byla sestava Orlů hodně prořídlá. Šest obránců, jen osm útočníků, mezi kterými chyběly hvězdy, jako Opravil či Szajter. I tak Orlová během první třetiny odskočila svému soupeři a vypracovala si náskok 4:1.

Kdo by si myslel, že je rozhodnuto, mýlil by se. Domácí dokázali srovnat na 5:5. Orlová ale prokázala, že se jedná o silný tým, který se dokáže vypořádat s řadou překážek a došla si pro vítězství. V poslední třetině vystřídal Nogu Volf, dvě orlovské branky vsítili spoluhráči z jedné lajny, Fábry i Foltýn, tři kanadské body zaznamenal i Grepl.

Orlová tak prodloužila vítěznou sérii a může se začít připravovat na nesmírně silný tým Studénky, který v minulém kole dokázal vysoko porazit i domácí Krnov. Máme se tak nač těšit.