"Tak jsme první no a co," znělo stadionem. Orli zničili H. Benešov a vyhráli základní část

Petr Sobol, 04.02.2012 Orlová - Úkol splněn. Hokejisté Orlové měli před sebou poslední překážku v základní části. Po bravurně zvládnutém finiši jejich pozice zněla jasně - stačilo porazit Horní Benešov a první místo už nám nikdo nevezme. Sobotní utkání začala Orlová lépe, když svou první brankou otevřel skóre Wróbel. Hosté se ale nevzdali a ještě do přestávky skóre otočili. Pět vteřin před koncem první části ale udeřil Grepl, v úvodu prostřední části přidal další trefu a Orli se rozjeli k velkému výkonu. Ten gradoval v poslední třetině, zápas se za potlesku tribun dohrál ve výsledku 8:2. Orlová tak vyhrála základní část a v úterý startuje play-off derby s Bohumínem.

04.02.2012 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 8:2 (2:2, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Wróbel (Mintěl), 20. Grepl (Novák J., Wróbel), 25. Grepl (Novák J., Wróbel), 36. Wróbel (Novák M.), 39. Hublík (Krause, Hanzl), 40. Zákuťanský (Szajter, Vaštík), 55. Novák M. (Hublík, Fábry), 58. Hanzl (Fábry, Hublík) - 16. Lhotský T., 19. Lhotský T. (Trubka). Rozhodčí: Grimm - Zachara, Hala. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 8:2.
Orlová: Volf (Ferčák) - Csobok, Niedoba, Szajter, Hublík, Fábry, Musil, Wróbel, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Mintěl, Foltýn.
Horní Benešov: Vlašánek (od 36. Bezděk) - Hejhal, Jurček, Vaněk, Scharer, Zikmund, Lhotský T., Čermák, Fišera, Fraš, Trubka, Podzimný, Kukla, Lhotský R.
Orli byli od samého úvodu lepší. Bylo ale vidět, že se hraje o hodně a tak se do útoku nehnali bezhlavě. První šanci vypracoval pro Hanzla Fábry, první jmenovaný ale neuspěl, ani Fábry pak svou akci nedotáhl. I tak se ale domácí dočkali. Jelikož měl kapitán Ladislav Opravil problémy s bruslí, kvůli čemuž nakonec odjel předčasně do kabin, dostal v úvodu hodně příležitostí Tomáš WRÓBEL. Ten své šikovnosti dokázal využít a v šesté minutě otevřel skóre, čímž vlil domácímu celku klid na hokejky. Krátce poté to zkoušel Zákuťanský, v nadějné šanci se zjevil Vaštík. Nechybělo mnoho a po Zákuťanského nahrávce zpoza branky si jeden z hostujících obránců málem srazil puk do vlastní sítě. Jenže to se nestalo.

Naopak, Horní Benešov, ač byl do té doby prakticky nečinný, dokázal srovnat. Za obranu se dostal Tomáš LHOTSKÝ a dělovkou srovnal. Krátce na to dostali hosté možnost čtyřminutové přesilovky. Orlové mohl vedení vrátit Burgel, který byl ve skvělé pozici, avšak neuspěl a z protiútoku trestali hosté. Volf netušil, kde má puk a ten pomalu doklouzal do branky. Zdálo se, že tato hodně smolná branka, o kterou se opět postaral Tomáš LHOTSKÝ, by mohla s orlovskými plány zahýbat. Ukázalo se však, jak je důležité bojovat až do klaksonu, který značí konec třetiny. Hosté za svou bankou vyčkávali konec zápasu, aktivní Orli je ale donutili k chybné rozehrávce, až se puk dostal k Vítu GREPLOVI a ten jej v čase 19:55 poslal nekompromisně pod horní tyč.

Domácí tato branka nabudila, v úvodu druhé části přečkali oslabení a poté se vydali do velké ofenzivy. Odměnou byla druhá trefa Víta GREPLA, který dotlačil do sítě puk po Novákově pokusu, se kterým měl Vlašánek velké problémy. Tlak Orlové se stupňoval. V několika šancích byl Hanzl, nebezpečný byl i Vaštík. Z ničeho nic se pak na druhé straně prodral Trubka a za Volfem zvonila tyč. Hosté dostali šanci na srovnání v přesilové hře, ta však patřila Volfovi. A tak udeřili Orli. Novák nahodil puk dopředu, k němu se dostal rychlý Tomáš WRÓBEL, který krásnou akci proměnil ve vedení 4:2, což se nakonec ukázalo, jako klíčové. Vlašánek pustil do branky Bezděka, kterého ihned prověřil Zákuťanský. Ten sice ještě neuspěl, ale v následné přesilovce si krásně nabrousil Jindřich HUBLÍK a střelou pod horní tyč zvyšoval už na 5:2. A aby byl sumář druhé třetiny kompletní, po Vaštíkově střele zpoza branky naservíroval Szajter puk Michalovi ZÁKUŤANSKÉMU, který potvrdil skvělou střeleckou formu, před Szajterem smekl helmu a orlovský stadion už věděl, že o první místo nepřijde.

Obrovským tlakem začala i třetí třetina. Kytkovi jasný gól na poslední chvíli vyrazil z branky jeden z obránců, prázdnou klec netrefil ani Szajter. Fábry pak krásně našel Hanzla, ten ale našel jen beton Bezděka. Akce ale pokračovala a další, kdo minul prázdnou klec, byl Fábry. A nakonec přišla i sedmá branka. Hublík zpoza klece viděl najíždějícího Michala NOVÁKA, který si svou trefu patřičně užil. Z následné akce autor předešlé branky rozezvučel dělovkou tyč. Na svou chvíli slávy si přišel i Volf, který krásně vychytal hostující únik. A tak brankový účet utkání uzavřel Jakub HANZL, který z protiútoku proměnil své sólo. Diváci si přáli desítku, svou akci ale neproměnil Szajter a tak stadion začal slavit.

Orli už si vedení 8:2 vzít nenechali, potvrdili skvělou formu a fanoušky, se kterými po zápase ještě na ledě dlouho oslavovali, pozvali na úterý, kdy na domácím stadionu startuje čtvrtfinálová série s Bohumínem.