Skvělá třetí třetina rozhodla. Orlová je ve finále!

Petr Sobol, 16.02.2012 Velké přání všech fanoušků orlovští hokejisté vyslyšeli. Splnilo se to, co mnozí čekali. Nový Jičín B se po debaklu 1:12 otřepal a na domácím ledě Orly pořádně potrápil. Do poslední části vstupovali domácí s vedením 2:1 a věřili v to, že sérii vrátí ještě do Orlové. Ale omyl, nevrátí. Orlová ve třetí části zabrala, předvedla skvělý obrat a došla si pro vítězství 5:2, které do prázdné branky pečetil Jan Novák. Orli tak splnili další ze svých cílů a nyní se těší na finálové boje.

16.02.2012 od 18:00

HC Nový Jičín B - HC Orlová 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 3. Hübl (Martinčík), 23. Krotil (Hermann) – 28. Grepl (Bürgel, Wróbel), 42. Grepl (M. Novák), 47. M. Novák (Foltýn), 48. Wróbel (Szajter), 60. J. Novák. Rozhodčí: Janda. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 224. Průběh utkání: 2:0, 2:5.
Nový Jičín B: Kozák – Gajdoš, Petružálek, Glabazňa, A. Zedník, Kaňovský, Hübl, M. Valchař, J. Částečka, Martinčík, Orság, Gilar, Hambrozi, Hermann, Krotil.
Orlová: Volf – Milch, Niedoba, M. Novák, Matušinský, Bürgel, Musil, Csobok – Opravil, Szajter, Zakuťanský – Wróbel, J. Novák, Grepl – Hanzl, Hublík, Fábry – Malík, Vaštík, Foltýn.
Kde kdo si mohl myslet, že po prvním úterním semifinále má Orlová postup do semifinále jistý. Výhra 12:1 byla opravdu vysoká a tým Nového Jičína B mohla položit. Tento celek ale ukázal, že se jen tak snadno nevzdá a do odvety na svém ledě vstoupil úplně v jiném světle. Když domácí ve druhé části dávali na 2:0, orlovští fanoušci se začínali bát a možná začali plánovat svou sobotní cestu na zimní stadion.

Orli ale opět ukázali svou velkou sílu. Ještě ve druhé části dokázal snížit Vít GREPL, který ve třetím dějství svou druhou brankou dával na 2:2. Česlíkovi svěřenci byli rázem na koni a svůj tlak dokázali dokonale využít. Michal NOVÁK dával na 3:2 a poprvé zajistili orlovskému celku vedení. To o chvíli později potvrdil Tomáš WRÓBEL, po jehož trefě Orlová vedla už o dvě branky a začalo být jasné, že si dojde až pro svůj postup do finále přeboru.

Domácí se v závěru pokoušeli všemi možnými silami o zvrat, zkusili odvolat brankáře, na což ale trefou zareagoval Jan NOVÁK, který upravil na konečných 5:2 a poslal Orly do finále. Sen o návratu do druhé ligy tak stále žije. Orlová zvládla i druhou překážku v play-off a nyní čeká, jakého soupeře jim určí rozhodující třetí duel mezi Studénkou a Horním Benešovem, kde je stav série vyrovnaný 1:1. Bez ohledu na to ale můžeme našim hochům poděkovat a společně s nimi začít zbrojit na finálová klání.