Krásná sezona je u konce. Orli náskok stáhli, po prodloužení se ale radují z postupu do baráže Moravské Budějovice

Petr Sobol, 17.03.2012 Je dobojováno. Série o baráž je u konce. Bohužel, pro orlovské barvy, u konce smutného. Avšak statečného a bojovného. Orlová věděla, že musí vyhrát. Třikrát dotáhla hostující vedení, jeden regulérní gól Orlové upřel rozhodčí, osm minut před koncem ale Novák tolik touženou branku vstřelil. Orlová se dostala do vedení a k postupu do baráže jí chyběl jediný gól. To stejné v tu chvíli platilo i pro Moravské Budějovice. Rozuzlení nepřinesla ani dramatická poslední minuta a super šance na každé straně. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, které se však hrálo jen minutu a 11 vteřin. Pak po individuální akci rozhodl Sobotka, který rozpoutal velkou hostující radost. Orlová se ale nemá za co stydět. Letošní sezona byla skvělá. HOŠI DĚKUJEM!

17.03.2012 od 17:00

HC Orlová - HC Moravské Budějovice 2005 4:4 pr. (2:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Milch (Musil, Zákuťanský), 20. Szajter (Opravil), 31. Grepl (Novák J.), 53. Novák M. - 3. Sobotka, 13. Dostál (Sobotka, Křenek), 23. Křenek (Sobotka), 62. Sobotka. Rozhodčí: Škach - Dučák, Poláček. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. Diváci: 900. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Matušínský, Csobok, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Musil, Kytka, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Foltýn, Niedoba.
Moravské Budějovice: Míča (Vejvoda) - Hrbáček, Bulička, Boudný, Sechovec, Prkna, Vlašín, Sedláček, Kundela, Zahradník, Dostál, Barvíř, Sobotka, Křenek, Cihlář.
Před parádní kulisou se odehrál zápas, který přinesl pro všechny zúčastněné hodně zajímavou podívanou. Jako první se radovali hosté, když ze schrumáže před Volfem udeřil SOBOTKA. Branka padla po dvou minutách hry a byli to tak Orli, kdo musel dotahovat. Srovnání přišlo poměrně brzy, v početní výhodě napřáhl Radek MILCH a jeho střela skončila přesně v síti. Nerozhodný výsledek ale dlouho nezůstal. Na řadě opět byly Moravské Budějovice. Další z nepřehledných situací vyřešil svým gólem DOSTÁL a hosté tak opět byli napřed. V závěru třetiny si Orlová vytvořila tlak, přišla i početní výhoda 5 na 3, Opravil krásně předložil puk Jakubu SZAJTEROVI a ten před odchodem do kabin vyrovnal na 2:2.

Orlovou branku nabudila a domácí vstoupili do druhé třetiny velkou šancí Szajtera. Puk ale skončil těsně mimo. V následném oslabení sice Orlová zahrozila, poté ale neubránila průnik KŘENKA, který poslal hosty potřetí do vedení. Krátce na to srovnal Szajter, rozhodčí ukázal gól, následně svůj verdikt ale nepochopitelně odvolal. Domácí hráči si tak na radost museli ještě počkat, i když na stadionu tento změněný verdikt chápal jen málokdo. Přesto tlak Orlové pokračoval a v další výhodě 5 na 3 vzal na své půlce puk Novák, přejel celé hřiště, naservíroval Vítu GREPLOVI a ten neměl problém umístit puk do sítě. Opět tak bylo srovnáno, napětí se stupňovalo a stadion se dostával do varu. Hosté mohli jít znovu do vedení, dva nájezdy tří na jednoho ale k zakončení nedotáhli. A tak se nakonec málem radoval Orlová. V závěru třetiny se od Opravila dostal puk k Brannému, který jej ale nedokázal dostat do branky.

Úvod třetí třetiny nabídl velkou šanci Sobotky, kterého ale Volf vychytal. Stejně si vedl i proti trestnému střílení Zahradníka. Orli přečkali kritické chvíle a vrhli se do útoku. Osm minut před koncem zavezl do pásma puk Michal NOVÁK, který před brankou hledal najíždějící spoluhráče, našel ale jednoho z hráčů Moravských Budějovic, který si puk srazil do vlastní branky. Orlová tak poprvé vedla a vycítila velkou šanci. Tlak se stupňoval, před Míčou bylo horko, vytoužená branka ale nepřišla.

Pořádné drama nabídla poslední minuta třetí třetiny. Nejprve své sólo nezakončil Zahradník, na druhé straně – deset vteřin před koncem – mohl rozhodnout Fábry, na kterého vzývala odkrytá branka. V rychlosti ale orlovský útočník kotouč do branky nedostal a na řadu tak přišlo prodloužení. A to se neslo v hostující režii. Za Volfem nejprve zvonila tyč, po individuálním průniku Lukáše SOBOTKY už byla ale i orlovský hrdina bezmocný. Moravské Budějovice tak v prodloužení daly branku na 4:4 a rozhodly o svém postupu do baráže. Na orlovských byl vidět velký smutek, fanoušci ale hráče vyprovodili velkým a bouřlivým potleskem a poděkováním, které si letošní sezona zcela jistě zasloužila.