Úvod mladších žáků Orlů? Výhra o 5 gólů nad Studénkou a pěkná podívaná

Petr Sobol, 16.09.2012 V sobotu dopoledne se na Zimním stadionu v Orlové rozjela soutěž také mladším žákům Orlové. Na úvod soutěže na orlovský led zavítala Studénka a hned po úvodním buly bylo na co koukat. Mladí Orlíci sice nešťastně prohrávali, ve druhé třetině ale prolomili střeleckou smůlu a došli si pro zaslouženou výhru 6:1.

15.09.2012

HC Orlová - HC Studénka 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)

Branky: Kaleta, Kaleta, Macurák, Špacír, makovec, Juráš.
Orlová: Pawlas (Šedivý) - Skácel, Čempel, Špacír, Šindleka, Mourek, Urbančik, Kaleta, Makovec, Macurák, Teplanský, Juráš, Jeník, Chod, Štebel, Botur.
Do velkých šancí se nejdříve dostala Studénka, ale mladí Orli se nenechali zastínit a předvedli mnoho krásných akcí, které však gólem ještě neskončily. Převaha Orlové se stále stupňovala, jenže na hokejky kluků se nalepila smůla, zazvonila i tyčka nebo chybělo pár centimetrů. Do šancí se dostávala i Studénka, ale pokusy troskotaly na orlovské obraně vedenou kapitánem Macurákem, nebo na pozorném Pawlasovi, který hájil branku Orlů.

Na Konci první třetiny se projevilo pořekadlo nedáš - dostaneš a v čase 19:45 Orlová inkasovala po skrumáži v brankovém prostoru. Po první třetině byl však poměr střel 10:4 pro orlovské mladíky a, tak všichni věřili, že se v třetině druhé smůla prolomí. A to se potvrdilo. Orlovští hráči na Studénku vlétli a z pásma je kolikrát vůbec nepustili. Do šancí se dostávali jak útočníci z první lajny – Skácel, Špacír, Čempel, tak druhá lajna mladíků čtvrté třídy - Urbančík a Makovec, které podporoval starší centr Kaleta. Ve hře byla i Studénka, ovšem pokud už se do šancí dostala, konečnou vystavila obrana nebo spolehlivý Pawlas.

Jen, co uplynula polovina zápasu, přesně v čase 31:17, se na ledě zrodila krásná akce druhé lajny. Kapitán týmu Macurák přihrál na Kaletovi, který prolomil orlovskou smůlu a srovnal skóre. Na hře kluků bylo ihned vidět, že z nich spadla nervozita a po dalších krásných akcích přišla branka druhá, o kterou se po přihrávce Makovce postaral opět Kaleta. Po druhé třetině tak Orlová vedla 2:1.

A v nastoleném tempu mladí Orlíci pokračovali. Po minutě a půl třetího dějství bek Macurák lišácky skóroval od modré. V polovině třetí třetiny dostal prostor také náhradní brankář Šedivý, dobře chytající Pawlas si odvedl své. Krátce na to střelec s číslem 17 - Špacír Oliver - po důrazném tlaku do brány skóroval a bylo to 4:1. Šanci měla i Studénka, obrana i s Šedivým ale fungovaly dobře. A tak byla řadě zase na Orlové. Po individuální akci zavěsil Makovec. A v závěru zápasu se dostalo i na třetí pětku, která po celý zápas poctivě plnila své úkoly, za což byla odměněna. V čase 59:09 se trefil hráč s číslem 24 Juráš Filip, který uzavřel skóre na konečných 6:1. Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak propukla oslava prvního vítězství v úvodním zápase základní části, která byla naprosto zasloužená.