Orlová ve Studénce prodloužila neporazitelnost a je opět první

Petr Sobol, 11.11.2012 Hokejisté druhé venkovní utkání v řadě zvládli na výbornou. V neděli odjeli Orli bojovat na led Studénky a domů se po vítězství 4:2 vrací se třemi body. Ráz utkání určila už první třetina, kterou hosté vyhráli 3:1. Orlová se tak po denní pauze vrací zase na první místo v tabulce. Už ve čtvrtek čeká Orlovou další těžký zápas v Bohumíně.

11.11.2012 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 2:4 (1:3, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: : 14. Sochorek (Merta), 38. Tatarčík (Bolek, Merta) – 4. Grepl (Studený), 8. Šurin (Galgonek, Mintěl), 10. Kotásek (Zakuťanský, Galgonek), 32. Hanzl (Studený, Štefanka). Rozhodčí: Lotko – Ganger, Stonavský. Vyloučení: : 5:8 Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 331. Střely na branku: 25:41. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.
Studénka: Horyl (Válek) – Kuchař, Bolek, Veselský, Holanik, Lindovský, Merta, Matějný, Urbanec, Sochorek, Bolf, Křivák, Orszulik, Janečka II, Čáň, Tatarčík, Janečka I, Pauliak
Orlová: Urbánek R. (Kolář) – Podešva, Divoký, Szajter, Plášek, Golab, Šurin, Kotásek, Novák J., Studený, Urbánek T., Štefanka, Galgonek, Grepl, Zakuťanský, Kanaloš, Novák M., Matějíček, Fábry, Hanzl, Mintěl
Orlová byla na ledě Studénky od úvodních minut lepším celkem a už v čase 3:33 se díky Vítu Greplovi dostala do vedení. Neuplynulo mnoho a bylo ještě veseleji, na 2:0 dával Dušan Šurin. A když v polovině třetiny dával do prázdné branky Jan Kotásek na 3:0, vypadalo to na jasnou záležitost. Až pak se probrala i Studénka, která díky Janu Sochorkovi snížila na 1:3.

Také ve druhé třetině byli lepší Orli. Ve střehu však musel být i gólman Urbánek, který si však proti domácím hráčům vedl více než dobře. A tak opět udeřila Orlová. Jakub Hanzl využil třetí přesilovku a vrátil hostům třígólové vedení. Studénka to ještě nezabalila, do konce třetiny snížil Ondřej Tatarčík na 2:4, více už toho ale domácí nedokázali.

Ve třetí třetině sice Studénka zabrala, na Urbánka poslala více střel než Orlová na domácího gólmana, skóre už se ale neměnilo. A nic na tom nezměnila ani závěrečná hra Studénky bez brankáře, při které domácí hráli v šesti proti třem hráčům Orlové. Ti se ale ubránili a za povzbuzování početné skupiny svých fanoušků potvrdili letošní neporazitelnost.