Další orlovskou kanonádu odnesl Nový Jičín, kterému Orli nasázeli 10 branek

Petr Sobol, 18.11.2012 Orlovští hokejisté jsou naladěni na střelecké vlně. Osm branek Rožnovu, čtyři Studénce, devět Bohumínu a v neděli dokonce deset B týmu Nového Jičína. Taková je bilance aktuálních suverénů tabulky. Orlová se do vedení dostala už v první minutě a celou dobu měla zápas pod kontrolou, hosty k ničemu nepustila. A nakonec se Orli dočkali i vytoužené desítky, kterou pět minut před koncem vystřelil Štefanka.

18.11.2012 od 17:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 10:0 (3:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Matějíček (Urbánek), 12. Studený (Urbánek, Matějíček), 16. Studený (Grepl, Štefanka), 27. Kotásek, 37. Grepl (Urbánek), 39. Novák M. (Galgonek), 40. Ciupa (Szajter), 51. Grepl (Studený), 52. Szajter (Hanzl, Urbánek), 56. Štefanka (Studený). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:6, navíc Šurin do konce zápasu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 10:0.
Orlová: Kolář (Urbánek) - Podešva, Csobok, Szajter, Ciupa, Šurin, Kotásek, Goláb, Novák J., Studený, Urbánek, Štefanka, Galgonek, Grepl, Zákuťanský, Kanaloš, Novák M., Matějíček, Fábry, Hanzl, Mintěl.
Nový Jičín B: Gebauer - Hradil, Toman, Martinčík, Hermann, Javora, Frydrych, Grygařík, Šimíček, Hubl, Hradil, Chmel, Navrátil, Pokora.
Favorit dnešního zápasu byl jasný. Domácí Orli na nic nečekali a na svého soupeře vlétli hned od začátku. Zdá se, že mírné střelecké trápení z úvodu sezony už je dávno pryč. Vždyť jen posledních čtyřech zápasech nasázela Orlová 31 branek.

Teď formu Orlů pocítil B tým Nového Jičína, který si letos jako první z Orlové odvezl „desítku“. Kanonádu načal už v první minutě Matějíček, který tak odstartoval jasný průběh zápasu. Hosté si během něho vytvořili jen minimum šancí a orlovské brankáře moc neprověřili. A když už před sebou měli prázdnou branku, netrefili jí.

Do konce první třetiny stihl dát dvě branky ještě kapitán Studený a o výsledku tak bylo více méně definitivně jasno. A kanonáda pokračovala i ve druhé třetině. Na 4:0 zvýšil Kotásek, během posledních čtyř minut se pak skóre měnilo ještě třikrát. Poprvé se o to postaral Grepl, další branku přidal M. Novák a sekundu před koncem svůj první domácí zápas proměnil v branku Ciupa.

Třetí třetina se dlouho spíše jen dohrávala. Tribuny si ale přály desítku. Šanci měli i hosté, Kolář byl ale při jednom závaru i pozdějším samostatném nájezdu úspěšný. A tak byla řada na domácích. Deset minut před koncem se šikovně prosadil Grepl, krátce na to po přihrávce Hanzla krásně zavěsil Szajter. A nakonec přišel i toužený desátý gól. O ten se postaral tvrdou ránou Štefanka.

Orli tak smetli i dalšího soupeře a příští sobotu pojedou na led druhé Kopřivnice se sedmibodovým náskokem.