Skvělý dárek pod stromeček. Orli díky dvěma brankám Štefanky porazili druhý H. Benešov a upevnili své vedení

Petr Sobol, 22.12.2012 Hokejisty Orlové čekala na závěr roku pořádná zkouška. Po první prohře v sezoně doma s Karvinou Orli vyletěli k zápasu na led druhého Horního Benešova. Ten se také dostal do vedení. Orlová se ale nepoložila, ještě do přestávky zásluhou Štefanky vyrovnala a stejný hráč poslal hosty do vedení. Skóre v závěru zápasu uzavřel Grepl, Orlová tak vyhrála 3:1, udržela své vedení v tabulce a úspěšně tak uzavřela rok 2012.

22.12.2012 od 17:00

TJ Horní Benešov - HC Orlová 1:3 (1:1, 0:1 ,0:2)

Branky a nahrávky: 8. Štefanka (Studený), 35. Štefanka (Szajter), 59. Grepl (Studený).
Orlová: Urbánek R. (Kolář) - Podešva, Szajter, Golab, Divoký, Kotásek, Novák J., Studený, Urbánek T., Štefanka, Grepl, Zákuťanský, Novák M., Matějíček, Mintěl.
Poslední zápas kalendářního roku 2012 tak zvládli Orli na výbornou. Na ledě Horního Benešova se hrálo o hodně. Poté, co minulý týden doma Orlová prohrála derby s Karvinou, přiblížil se Horní Benešov Orlové na rozdíl šesti bodů. Po sobotě tak tento náskok mohl být ještě hubenější.

Horní Benešov vstoupil do zápasu lépe a ujal se vedení. Jenže Orli ukázali svou sílu, z hlav vymazali nezdar s Karvinou a ještě do přestávky zásluhou Štefanky srovnali. Elitní obránce svou druhou trefou ve druhé třetině poslal Orly do vedení a rázem to byla Orlová, kdo měl v zápase navrch. Na definitivní rozhodnutí se však čekalo až do samotného závěru. To udeřil Vít Grepl, zvýšil na 3:1 a uzavřel tak skóre zápasu.

Orli tak opět zvýšili svůj náskok v tabulce a výhru oslavili se svými fanoušky, kteří je v Horním Benešově podpořili ve velmi početné skupině. Další zápas Orlová sehraje až v roce 2013, v neděli 6. ledne doma vyzve Krnov.