Orli zvládli dramatický souboj s Krnovem a uhájili svůj náskok

Petr Sobol, 06.01.2013 V neděli mohli orlovští fanoušci poprvé v roce 2013 na sledovat svůj tým sledovat přímo v akci. Do Orlové dorazil tým Krnova a všichni věděli, že domácí nečeká snadná práce. To se také nakonec potvrdilo a zápas přinesl napínavou bitvu od první do poslední minuty. Úspěšnější ale nakonec byla Orlová, která po výhře 7:5 v uhájila v čele tabulky svůj sedmibodový náskok.

06.01.2013 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 7:5 (0:1, 5:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Szajter (Podešva), 24. Ciupa (Novák J., Golab), 29. Grepl (Studený, Urbánek), 31. Štefanka (Urbánek, Studený), 40. Štefanka (Studený), 43. Kotásek (Csobok), 60. Kotásek - 18. Michálek P. (Pavlica), 26. Michálek P. (Kostovský), 39. Pavlica (Tošenovjan), 46. Michálek P. (Pavlica), 57. Michálek P. (Pavlica, Matušínský). Rozhodčí: . Vyloučení: 11: 8, navíc M. Novák 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 470. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:5, 7:5.
Orlová: Kolář (Urbánek R.) - Podešva, Csobok, Szajter, Ciupa, Golab, Plášek, Kotásek, Novák J., Studený, Urbánek T., Štefanka, Galgonek, Grepl, Zákuťanský, Kanaloš, Novák M., Matějíček, Divoký, Hanzl, Zámečník.
Krnov: Šlupina (od 41. Mužík) - Marienka, Žídek, Matušínský, Michálek T., Holeš, Tvardek, Kostovský, Michálek P., Pavlica, Hudečka, Weiss, Tošenovjan, Kubík, Závodník.
Zápas mezi prvním a druhým týmem loňské základní části sliboval zajímavou podívanou. I když se Krnovu letos nevede tak, jak si představovali, orlovští hokejisté tušili, že je nečeká snadná práce. A to se opravdu stalo. Nedělní zápas přinesl dramatických šedesát minut.

Už úvod zápasu naznačil, že půjde o utkání plné šancí na obou stranách. Jako první zahrozil Krnov, Kolář, který dostal přednost před Urbánkem, ale obstál. Na druhé straně byl v šanci Jan Novák, po něm Galgonek, ten ale neuspěl, stejně jako chvíli na to Urbánek. Na druhé straně se do šance dostal Pavel Michálek, ten ale na Koláře nevyzrál. Jeho chvíle však teprve měly přijít.

Krátce na to se do talku opět dostali Orli. K zakončení se dral Studený, jeho akci do branky nedotlačil ani Hanzl. Tvrdou střelu vyslal Štefanka, za Šlupinou však neskončila ani Studeného teč. A tak se poté dostal do úniku Pavel MICHÁLEK, který si položil Koláře a v závěrečných minutách první třetiny otevřel skóre.

Ve druhém dějství se však prolomilo i domácí čekání na branku. V samém úvodu druhé části napřáhl na modré Podešva, jeho střelu tečoval Jakub SZAJTER a bylo srovnáno. Chvíli na to ale dostali šanci hosté, kteří se dostali do početní výhody. Kostovský ale trefil jen břevno a Kolářovu chybu nedokázal potrestat Michálek. Následně v oslabení ujel Zákuťanský, kterého hosté zastavili jen za cenu faulu. A tak přišla šance pro Orly, k dorážce se dostal Jakub CIUPA a Orlová se dostala do vedení. Jenže to netrvalo příliš dlouho. K puku se dostal Pavel MICHÁLEK, kterého nikdo nehlídal a nebylo tak pro něj problém srovnat na 2:2.

Ani tento stav ale dlouho nevydržel. Své místo si našel Vít GREPL, který krásnou střelou vrátil Orlové vedení. Chvíli na to napřáhl Filip ŠTEFANKA a domácí vedli rozdílem dvou branek. Další branku mohl přidat Zákuťanský, ten ale minul a puk se odrazil tak, že nabídl protiútok Krnovu. V tom se ale vyznamenal Kolář. Přesto se ještě v závěru třetiny měnilo skóre. Domácí šli do tří, Kolář vyrazil puk před sebe a Ondřej PAVLICA snížil opět na rozdíl jediní branky. V samém závěru se ale puku ujal opět Filip ŠTEFANKA a svou druhou brankou v utkání vrátil Orlové dvougólové vedení.

Také úvod třetí třetiny patřil domácím. Střelu Csoboka tečoval Jan KOTÁSEK a Orlová rázem vedla o tři branky. Chvíli na to ale potrestal chybu v rozehrávce Pavel MICHÁLEK, který svou trefou dovršil hattrick. Vedení mohl Orlové vrátit Studený, jeho velká šance ale skončila nad. Orli tlačili i dále, měli možnost přesilové hry, jenže tu nevyužili. A čtyři minuty před koncem opět udeřil Pavel MICHÁLEK, který snížil na rozdíl jediné branky.

Závěr utkání se tak změnil ve velké drama. To mohl rozhodnout Hanzl, ten ale svou šanci nevyužil. Naopak, v poslední minutě se hosté dostali do početní výhody. Tu ale nevyužili, zato do zakončení se dostával Jan KOTÁSEK, který mířil sám na banku. Byl sice nedovoleně zastaven, jeho šance však byla stoprocentní a rozhodčí tak neváhali a uznali technický gól.

Orli tak zvládli další překážku a v čele tabulky uhájili sedmibodový náskok. Nyní je čeká souboj na ledě Uničova, kam se můžete ve výjezdu Fanclubu podívat také i vy.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, trenér Orlové: Padlo hodně gólů a divákům se to muselo líbit. Obrany byly z obou stran velmi otevřené, my jsme dostali pár zbytečných gólů a myslím si, že jsme ještě měli aspoň tři góly přidat navrch. Mylo tam pár chyb, ale to je hokej. Jako třeba za stavu 6:3, kdy přišlo jedno chybné vyhození, bylo z toho zakázané uvolnění a hra se vrátila k nám do třetiny a hráči, kteří byli minutu a půl na ledě, museli zůstat a pak dostali zbytečný gól, ale i to se stává. My si na to musíme dávat pozor a v příštích zápasech se na to více soustředit. Ani vedení o dva góly nic neznamená a my musíme hrát naplno každé střídání až do konce.