Po neskutečně bojovném výkonu Orli vyhráli v prodloužení, do 2. ligy chybí jediná výhra

Tomáš Salamon, 09.03.2013 Poslední krok je nejtěžší. To je věta, která ve sportu prostě platí. Pokud ale Orli předvedou takový výkon, jako na ledě Valašského Meziříčí, může se jejich sen splnit. V prvním barážovém utkání byli sice hokejovější domácí, Orlová ale předvedla neskutečně bojovný výkon, kterým stáhla domácí vedení 3:1 a poslala zápas do prodloužení. Hosté padali do střel, nevynechali jediný souboj, do hry dali kus svého srdce a to se jim vyplatilo. Přečkali tlak v závěru třetí třetiny a zásluhou Víta GREPLA vyhráli 4:3 v prodloužení. Pokud Orli vyhrají doma i ve středu, vrátí se do druhé ligy. Ještě to ale bude pořádný boj.

09.03.2013 od 17:00

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Orlová 3:4 pr. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Martiník (Varga Mar.), 27. Mikel (Kolovratník, Varga Mir.), 38. Ambruz (Varga D., Varga Mir.) – 36. Matějíček (Studený), 40. Štefanka (Studený), 48. Zakuťanský (Novák, Galgonek), 65. Grepl (Ciupa). Rozhodčí: Volf - Švarc, Velinský. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Val. Meziříčí: Slovák - Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Kolovratník, Kvapil, Martiník, Maršálek, Mikel, Prycl, Smetana, Varga D., Vajda, Varga Mar., Varga Mir., Voznica.
Orlová: Urbánek R.- Podešva, Szašter, Ciupa, Goláb, Zamečník, Plášek, Kotásek, Novák, Studený, Urbánek T., Štefanka, Galgonek, Grepl, Zakuťanský, Kanaloš, Matějíček, Fábry, Hanzl, Mintěl.

Sobotní zápas snad ani nepotřebuje delší komentář než, že rozhodlo srdíčko a neuvěřitelné nasazení orlovských hráčů. Zhruba prvních pět minut trvalo, než se naši hráči adaptovali na vyšší tempo a dovolili tím Bobrům úvodní nápor. Domácí byli u všech puků o dva kroky napřed a z tlaku vytěžili i první gól Ondřeje Martiníka. S přibývajícím časem se však Orlům podařilo částečně srovnat krok a důležité bylo i zvládnutí třech oslabení. V závěru první části si pak sami vyzkoušeli početní převahu a vytvořili si v ní dobré šance.

Ve třetině druhé už byli Orli naprosto rovnocenným soupeřem a místy měli i více ze hry. V pětadvacáté minutě Studený, Urbánek a Štefanka zasypávali Slováka střelami, ale domácí gólman čaroval. Promrhané šance mohly náš tým mrzet o to více, že krátce na to šli do tří a Miroslav Mikel od modré Urbánka propálil. Orli však neskládali zbraně a ani na vteřinku své snažení nevzdávali. Rvali se o každý centimetr ledu, padali do střel a neuvěřitelnou bojovností Bobry přehrávali. Snaha nesla své ovoce a Studeného nahození za Slováka dostrkal Marek Matějíček. Vyrovnání bylo blízko, když branku obléhala Galgonkova formace, ale nesčetný počet střeleckých pokusů za záda domácího brankáře neprošel. Znovu se tak smáli Bobři, kteří po delší době vyrazili do útoku, ale předvedli nádhernou akci. Kus práce odvedl David Varga, který na sebe natáhl beky a před prázdnou branku předložil Martinu Ambruzovi a ten se nemýlil. Kluci se však ani tentokrát nenechali zlomit a šli si pro snížení. Plášek tváří v tvář Slovákovi sice ještě neuspěl, ale Orli vybojovali přesilovku a na její využití jim scházely pouze tři sekundy. Po buly se puk dostal k Filipu Štefankovi, který poslal nechytatelnou bombu pod horní tyč. Do konce druhé dvacetiminutovky zbývalo padesát sekund.

Úvodní minuty poslední části patřily Renému Urbánkovi,který fantasticky vychytal Davida Vargu i Lukáše Bokroše. Ambruzova lajna dělala domácím ohromné problémy a dlouho nechtěla pustit naše beky střídat. Přesto Orli její nátlak hlavně díky Urbánkovi ustáli a mohli vyrazit do protiútoku. V tom Michal Galgonek parádně poslal puk Michalu Zákuťanskému a ten z první Slováka probil.

Šlo vidět, že mimořádné nasazení našim hráčům bralo síly, ale jejich odhodlání bylo opravdu strhující! Přesto s přibývajícím časem bylo stále častěji potřeba zásahů Reného Urbánka, který svůj tým neskutečně podržel. A měl i krapet štěstí. Například nejlepší střelec Bobrů ze základní části Lukáš Bokroš si dvakrát vylámal zuby ta jeho brankové konstrukci. Zvláště při jeho samostatném úniku tři minuty před koncem byl zvuk břevno po jeho zakončení zásahem božím.

Zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém se Orli více než tři minuty nedostali do útočného pásma. Nakonec se to však povedlo a po střele Urbánka byl Slovák nucen přerušit hru. Ciupa buly vyhrál rovnou na hůl Víta Grepla a ten trefil. Přišel výbuch obrovské euforie, který se nepřítomným ani popsat nedá. Radost byla ohromná a oslavy řádné. Nyní však bude třeba si ještě jednou sáhnout na dno a ve středu znovu předvést takto srdnatý výkon. Tým ukázal, že má mimořádnou vnitřní sílu a odhodlání ještě větší! Nezbývá než držet palce a hlavně přijít na hokej naše borce povzbudit! Vezměte s sebou, co nejvíce lidí a připravte si hlasivky! Slovan vás bude potřebovat!