Orli na Jestřáby nestačili

Tomáš Salamon, 09.10.2013 První třetina nabídla velmi aktraktivní a rychlý hokej. Orlová se dokázala přizpůsobit tempu soupeře a nebýt chyby rozhodčího, tak by po dvaceti minutách i vedla. Nicméně nestalo se tak a do šaten se šlo za stavu 2:2. Ve druhé třetině už se prosadili pouze Jestřábi, kteří se v poslední dvacetiminutovce soustředili na obranu a z brejků vytěžili další tři góly.

09.10.2013 od 18:00

HC Orlová - HK Jestřábi Prostějov 2:7 (2:2, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Piecha (Studený), 13. Piecha (Mintěl) – 6. Kryl (Černý), 10. Venkrbec, 30. Luňák, 32. Venkrbec (Stejskal), 52. Šebek (Černý, Kryl), 57. Antončík (Belay, Coufal), 59. Kořínek. Rozhodčí: Šutara Vyloučení: 6:5 Využití: 1:4 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:7
Orlová: Iláš (Seifert) – Snapka, Zientek, Vydra, Tomis, Hegegy, Zámečník, Mintěl, Novák – Pavliš, Káňa, Badžo, Studený, Piecha, Galgonek, Mráz, Szajter, Voznica, Grepl, Ciupa, Matějíček
Prostějov: Kocián (Rozum) – Veselý, Kořínek, Kaluža, Jedlička, Malý, Knesl, Kolibár, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Šebek, Kryl, Jurík, Luňák, Coufal, Duba, Venkrbec, Stejskal

Jestřábi od samého úvodu rozjeli zápas ve vysokém tempu, ale Orli se dokázali dobře přizpůsobit. Hrál se velmi kvalitní hokej a gólu jsme se dočkali už v šesté minutě. To využil přesilovku Martin Kryl. Orlová však dokázala po minutě reagovat. Parádní akci rozjel Studený, který chtěl u druhé tyče najít Káňu. Přihrávka byla zablokována, ale to Orly mrzet nemuselo, protože se kotouč odrazil před Martina Piechu a ten vyrovnal. V desáté minutě pak přišla hrubá chyba sudího Šutary. Puk za orlovskou brankou vyletěl do vzduchu a ve zmatku jej hráči obou stran zasáhli vysokou holí. Poté skončil na horní síťce branky, odkud jej vydoloval Matěj Venrkbec a poslal jej do branky. Branka byla uznána, což bylo samozřejmě špatně, protože k vydolování puku z horní síťky Venkrbec logicky musel mít hokejku nad úrovní horní tyče, což je posuzováno jako hra vysokou holí. Nicméně stalo se a Orli se opět museli vypořádat s nepříznivým stavem. Stihli to ještě před přestávkou a opět to byl Martin Piecha jehož nechytatelný příklep rozvlnil síťku za Kociánem.

Vyrovnaný stav vydržel až do druhé části, která znovu přinesla atraktivní podívanou. Kvalitní hokej dostával ještě lepší náboj ve výborné atmosféře, kterou domácí fanoušci připravili, ale za svou snahu se už gólové odměny nedočkali. Naopak se dvakrát radovali hosté po brankách Lukáše Luňáka a Matouše Venkrbce.

Prostějov měl před poslední dvacetiminutovkou dvougólový náskok a mohl si dovolit poslední část odehrát od obrany. Naopak Orli věděli, že pokud chtějí ještě pomýšlet na body, budou muset otevřít hru. Toho zkušené prostějovské družstvo dokázalo využít a prosadilo se ještě třikrát. Orli si sice také dokázali vytvořit šance, ale Ondřej Kocián, který v loňské sezóně okusil KHL, už další puk za svými zády nechtěl. Jediným Orlem, který na něj dokázal vyzrát zůstal Martin Piecha, který navíc kvůli zranění nedohrál. Zatím není jasné, jestli bude připraven pro další utkání.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, trenér Orlové:První třetina byla z naší strany výborná. Ve druhé jsme deset minut tlačili, pak jsme dostali po protiútoku a chybě gól na 2:3. Je to taky trochu o smůle. Ale soupeř byl velmi kvalitní, trénují dvakrát denně, jsou to profesionálové, mají za úkol postoupit. Věděli jsme, že náš čeká velmi kvalitní soupeř. Škoda, že jsme nepředešli nějakým situacím, hlavně co se týká falů a zbytečných gólů.

Josef Málek, trenér Prostějova:Bylo vidět, že toto už není Orlová ze začátku sezony. Tady bude mít problémy každý mančaft. Po zápase v Opavě jsme se znovu potřebovali dostat do herní pohody. A to jak v zakončení, tak v síle a jistotě. Jsme rádi za výsledek, výkon ještě nebyl takový, jaký jsme si představovali. Doufejme, že to nejhorší už je za námi a že znovu tu kárku potlačíme dopředu.