Z Nového Jičína bez bodu

Tomáš Salamon, 19.10.2013 Orli dnes sehráli zápas v Novém Jičíně. Po dvě třetiny platil bezbrankový stav a diváci se nudili. Rozhodnout musela poslední dvacetiminutovka, ve které jsme viděli dva góly. Ke smůle našich barev padly z holí soupeře a Orlová se vrací bez bodu.

19.10.2013 od 17:00

HC Nový Jičín - HC Orlová 2:0 (0:0,0:0,2:0)

Branky a nahrávky: 42. Sprušil (Vnenk), 57. Kabeláč. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0.
Nový Jičín: Šrámek – Horák, Vašut, Vnenk, Mravec, Pelikán – Chvostek M., Macháček, Skaloš – Sprušil, Kabeláč, Putniorz – Brynecký, Gebauer R., Uhlár
Orlová: Iláš – Sznapka, Zientek, Szajter, Pavliš, Vydra, Badžo, Mráz, Tomis, Studený, Štefanka, Galgonek, Voznica, Kraft, Matějíček, Vysloužil, Blatoň, Mintěl

Výhra nad Břeclaví měla být odrazovým můstkem k lepším zítřkům. Poté, co Orli potrápili favority a jen díky smůle, drželi bodový půst, se podařilo i v oslabené sestavě zvítězit a dalším na řadě byl poslední Nový Jičín. Všichni jsme si určitě dělali zálusk na bodový zisk, ale marně.

Orlová sice v Novém Jičíně dokázala sehrát vyrovnanou partii, ale na body to nestačilo. Po dvě třetiny kralovali brankáři a branky k vidění nebyly. Padat začaly až ve třetí části, ale k orlovské smůle do naší branky. Hned ve druhé minutě třetí třetiny se trefil svého času nejlepší střelec druhé ligy Antonín Sprušil, který v minulých letech působil v Přerově a Vsetíně. Orlová se však ani po jeho gólu nevzdávala a snažila se o vyrovnání. Naděje držela až do samotného závěru, ale necelé tři minuty před koncem pečetila výhru novojičínská legenda Martin Kabeláč. Jičín tím ukončil rekordní sérii porážek, ale Orlům se v boji o záchranu druhé ligy mírně přitížilo. První čtvrtina sezóny je za námi a ve středu na našem stadionu vyzveme Vsetín.

Ohlasy po utkání

David Handl, Nový Jičín: My jsme rádi, že se nám konečně podařilo vyhrát za tři body. Těch zápasů, které jsme mohli vyhrát, bylo více. Pořád nás trápí střelecká potence. Dvě třetiny utkání jsme měli jasně více ze hry, Orlová sice několikrát zahrozila brejkem, ale my jsme měli hrozně moc šancí. Jsem rád, že nám tam potom spadla teč. My jsme takových gólů dostali spoustu a jsem rád, že se to konečně obrátilo k nám. Někteří kluci pochopili, že nejde o individuální body, ale o výsledek týmů. Už v Přerově jsme odehráli výborné utkání, ale bohužel jsme neproměnili šance. Musím dnes pochválit obránce, kteří si sáhli až na dno, protože celé utkání odehráli v pěti.

Petr Česlík, Orlová První dvě třetiny to nebyl pro diváky nic moc hokej. První třetinu jsme byli malinko lepší, druhou byli zase lepší domácí. Rozhodl tečovaný gól, kterému předcházela naše chyba na modré čáře. U druhé branky nastala chyba, která se občas bohužel stane. Šance jsme měli, ale štěstí se k nám bohužel nepřiklonilo.