Vsetín nám nadělil osm gólů

Tomáš Salamon, 23.10.2013 První třetinu naši borci nesehráli vůbec špatně a dokonce byli aktivnější. Nicméně se jim nevydařil vstup do té druhé a rychlé branky je zlomily. Přišly hrubé chyby, které soupeř dokázal trestat a náš tým byl bez šance na úspěch.

23.10.2013 od 18:00

HC Orlová - Valašský hokejový klub 2:8 (0:1, 1:6, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Badžo (Grepl), 57. Sznapka (Badžo, Štefanka) – 17. Kajaba (F.), 21. Farda (Kajaba), 26. Ambruz (Vaněk, Kajaba), 27. Vaněk (Vítek), 29. Daněk (Kývala), 34. Ševčík (Mikšovský), 40. Kajaba (Tichý), 54. Podešva (Báchor). Rozhodčí: Kubičík - Rožánek, Moravec.
Orlová: Iláš (Seifert) – Zientek, Sznapka, Vydra, Štefanka, Tomis, Zámečník – Pavliš, Badžo, Matějíček – Studený, Kraft, Blatoň – Szajter, Mráz, Voznica – Galgonek, Grepl
Vsetín: Hromada (Plšek) – Tichý, Farda, Hurtík, Vrba L., Vrba F., Báchor, Tesařík – Kajaba, Vaněk, Ambruz – Kubo, Ševčík, Mikšovský – Janeba, Podešva, Vítek, Štrbík, Daněk, Kývala
Orli začali aktivněji a Hromada se hned na začátku zapotil. Ohrozili ho Sznapka s Tomisem, ve velké šanci byl Badžo, ten ale téměř prázdnou branku minul. Postupně se však do hry začali dostávat i hosté a na začátku sedmé mnuty měl Iláš co dělat se střelou Tichého. Dvě minuty na to si zahrála Orlová první přesilovku, nic kloudného ale nevymyslela. Naopak do nebezpečné šance se dostali hosté. Přesto domácí měli ke gólu blíž. Jenže Mráz, Stajter ani Studený si na Hromadu nepřišli. A tak se trestalo na druhé straně. Po zmatcích a nedůrazu v orlovské obraně udeřil René Kajaba.

Orli nesložili zbraně, v závěru třetiny měl srovnání na hokejce Badžo, Hromada ale vytáhl další skvělý zákrok. Pak během necelé půl minuty odjeli na trestnou lavici dva orlovští hokejisté a Vsetín měl i v úvodu druhé části výhodu přesilové hry. Uběhlo jen 38 vteřin a přesnou střelou tuto výhodu využil Jiří Farda. A s Orlovou bylo hůř. V 26. minutě zužitkoval krásnou kombinaci do prázdné branky Martin Ambruz a po pár vteřinách vyhnal Iláše z branky Daniel Vaněk, který proměnil samostatný únik.

Snížit mohli Kraft se Studeným, Hromada ale udržel čisté konto a tak opět trestal Vsetín. Seifert jen vyrazil puk před sebe a Josef Vaněk neměl problém zakončit. Následující útok sice ještě Seifert stihl zneškodnit, rychle ale zase lovil puk ze sítě. Už na 6:0 dával pohodlně Robin Ševčík. Domácí byli na dně, nic jim nevycházelo a mohli být rádi, že nedostali další góly. Jiskřičku naděje vykřesal v závěru druhé třetiny Marek Badžo, do další šance se řítil Studený s Kraftem, jenže pak ještě stihl udeřit René Kajaba.

Třetí třetina se jen dohrávala. Orlová se sice dostala k pár šancím, jako byla třeba Pavlišova, ke gólu to ale nevedlo. Naopak šest minut před koncem přidal už osmý gól Jan Podešva. Orli pak ještě měli možnost trestného střílení, Studený si ale vylámal zuby na Plškovi. Toho pak sice v přesilovce 5 na 3 prostřelil Jan Sznapka, ten už ale jen kosmeticky upravil vysoký výsledek.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, Orlová:Dělali jsme zbytečné chyby, hlavně ve středním pásmu. Myslím, že fanoušci se nezachovali moc příjemně. Hlavně pro mě, od čehož se odvozuje výkon celého týmu. Fanoušci si musí uvědomit, že každý zápas není posvícení a že někdy to nevyjde. Nějaké plivání fanoušků po hráčích a po trenérovi, to by nemělo být. To vnímá celý tým. Nevyšel nám zápas, ale jdeme dál.

Juraj Jakubík, Vsetín: Úvod zápasu vůbec nevypadal na to, že bychom se měli tak střelecky prosadit. Podržel nás gólman a poté, co jsme dali dva góly, jsem začal věřit ve vítězství. Dnes jsme hráli dobře organizovaně a podařilo se nám vstřelit góly. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě.