Orli s Porubou padli po boji

Tomáš Salamon, 06.11.2013 Do zápasu Orli nevstoupili vůbec špatně a po první třetině si odnášeli dvougólový náskok. Jenže Poruba byla už v úvodní dvacetiminutovce střelecky aktivnější a ve druhé části svou převahu přetavila v obrat ve skóre na 2:3. Třetí třetina nabídla spíš zarputilý boj o každý centimetr ledu, než pohledný hokej a skóre už se neměnilo a Orli po boji těsně prohráli.

06.11.2013 od 18:00

HC Orlová - HC RT Torax Poruba 2:3 (2:0,0:3,0:0)

Branky a nahrávky: 6. Pavliš (Badžo), 15. Voznica – 24. Vaněk (Krayzel, Červenka), 32. Pavlačka, 36. Wolf (Vrána, Krayzel). Rozhodčí: Fidler - Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Sznapka, Zientek, Štefanka, Mintěl, Vydra, Tomis – Badžo, Pavliš, Matějíček, Kraft, Studený, Blatoň, Szajter, Mráz, Voznica – Grepl, Ciupa
Poruba: Tihlář (Gleich) – Hurzík, Wolf, Šindelář, Javín, L. Prokop, Slavík, Vajda, Peslar – Videlka, Krayzel, Vaněk, Červenka, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar, Zuber, Piják

Orlová začala aktivněji, ale hostům se podařilo dostat do hry při přesilovce. Postupně začínali přebírat otěže nad utkáním, ale plány na vedení jim zhatil Libor Pavliš, který je v tandemu s Matějíčkem, ale nakonec vzal zodpovědnost na sebe. Poruba zatlačila a pokoušela se o vyrovnání, jenže Jakub Voznica jí zasadil další úder. Najel si z pravé strany a vypálil. Tihlář sice dokázal reagovat, ale Voznica se dostal k dorážce a se štěstím poslal puk za gólmana. Porubě se před přestávkou vyrovnat nepodařilo.

Hostům se však podařilo podchytit úvod druhé části a ve dvacáté čtvrté minutě snížili zásluhou Rostislava Vaňka, který dorážel Krayzelovu ránu. Poruba pokračovala dál v náporu, ale domácím se dařilo odolávat. Ve dvaatřicáté minutě však přišla osudová chyba Marka Zientka, který při rozehrávce namazal Marku Pavlačkovi a ten na Davida Iláše uspěl se zakončením mezi betony. Následně hráli Orli přesilovku, ale nevyužili ji a radovat se mohli znovu hosté. Tentokrát to byl Rudolf Wolf, kdo nasměroval odražený puk za bezmocného Iláše. Stav 2:3 vydržel až do třetí třetiny.

V poslední části se pak Poruba soustředila převážně na obranu a Orli ženoucí se za vyrovnáním měli jen velmi omezené možnosti. Proto se třetí třetina proměnila spíše v urputný boj o každý puk a každý kousíček ledu, než že bychom sledovali bůhví jak kvalitní a atraktivní hokej. Gól však nepadl a Porubě výsledek na tři body stačil. Orlová se po prohře Břeclavi na nájezdy s Novým Jičínem propadla, právě o onen jeden břeclavský bod, na desáté místo. Těšit ji může jen to, že má situaci ve svých rukou a devátou příčku si může v sobotu vybojovat zpět přímo na ledě Lvů.

Hráč zápasu

Hráčem zápasu tentokrát naše redakce zvolila Jakuba Voznicu. Ten nejenže dal druhý orlovský gól, ale hlavně byl vidět téměř pokaždé, když byl na ledě. Rval se o každý puk a i jeho branka pramenila z mimořádně snahy. Gratulujeme k dobrému výkonu a přejeme, ať se daří i nadále.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, HC Orlová: V první třetině jsme těžili z jejich chyb a ve druhé třetině se to přesně obrátilo a naopak oni využili naše chyby. Třetí třetina bylo podle mého celkem vyrovnaná, ale ke konci už bylo vidět, že nám došly síly, protože i když jsem chtěli, tak jsme nebyli schopni nějakého souvislejšího tlaku.