Orli stáhli velký náskok, opět ale těsně prohráli

Petr Sobol, 17.11.2013 Hokejisté Orlové vyšli i počtvrté v řadě bodově naprázdno. V sobotním zápase na ledě Prostějova nebyli favority, úvod zápasu ale vůbec nezvládli a brzy prohrávali 3:0. V závěru prvního dějství sice snížil Jakub Szajter, domácí Jestřábi se ale vrátili zpět do třígólového vedení. Pak ale hosté zabrali a v posledním dějství dokázali senzačně srovnat. Tento stav však dlouho neudrželi a na branku na 5:4 už nedokázali zareagovat. Z ledu lídra soutěže proto odjíždíme s prázdnou.

16.11.2013 od 17:00

HK Jestřábi Prostějov - HC Orlová 5:4 (3:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Luňák (Stejskal, Venkrbec), 5. Luňák, 16. Kučera (Švaříček), 23. Stejskal (Luňák, Venkrbec), 51. Kučera (Belay) – 20. Szajter (Mintěl, Pavliš), 30. Studený (Tomis), 38. Mintěl (Mráz), 50. Badžo (Mintěl). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1318. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 5:4.
Prostějov: Kocián (Rozum) – Veselý, Kořínek, Kaluža, Jedlička, Kumstát, Malý, Kolibár, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Šebek, Kryl, Jurík J., Luňák, Coufal, Indra, Venkrbec, Stejskal
Orlová: Iláš (Urbánek) – Ciupa, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Tomis, Studený, Grepl, Štefanka, Vydra, Mintěl, Mráz, Matějíček, Voznica, Zientek, Sznapka, Hegegy
Uplynulo pouhých 17 sekund hry a proti pravidlům se provinil orlovský Pavliš, Jestřábi tak do utkání vstupovali přesilovou hrou. V početní výhodě ukázala první lajna Jestřábů něco ze své široké škály kousků a Lukáš Luňák po souhře s Vladimírem Stejskalem otevřel skóre zápasu.

Další přesilovku hráli domácí hráči jen o pár minut později a proměnit ji v druhý gól Prostějova dokázal opět jeho první útok v čele s Lukášem Luňákem.

Šanci osmělit se dostali záhy i hosté, na trestnou lavici se totiž zašel podívat i jeden z prostějovských hráčů. Orlová si ve své přesilovce šance vytvořit dokázala, ale díky úspěšné snaze Kociánově její tlak v branku nevyústil.

V dalším vývoji první třetiny až na jeden moment už na ledě vládlo pouze jedno mužstvo, a to domácí LHK. Šance Prostějova střídala šanci, což vyústilo v další branku Hanáků, o kterou se tentokrát postaral Frank Kučera, který propálil Iláše po asistenci Švaříčka.

Když přišlo minutu před koncem první části další vyloučení Orlové, vypadalo to na debakl. Ovšem přišla trestuhodná chyba Prostějova a v oslabení dokázali orlovští hokejisté přečíslit domácí obranu a tři sekundy před sirénou překonal Kociána Jakub Szajter.

Orlovou mohla první vstřelená branka notně povzbudit, její sebevědomí ovšem ještě na chvíli přiškrtil 23. minutě Vladimír Stejskal, prostějovský útočník na 4:1 zvyšoval po souhře s Luňákem a Venkrbcem.

Tento náskok však domácí borce uchlácholil až příliš moc a Orlová postupně začala vytahovat drápy. Jeden z nich zatnula do své kořisti v polovině utkání, kdy na rozdíl dvou branek snížil Petr Tomis, ten překvapil Kociána svým projektilem vyslaným od mantinelu.

A to nebylo ze strany Orlové vše, opět chvíli před koncem třetiny se jí povedlo rozsvítit brankové světlo za zády Kociána, tentokrát vystřelil přesnou střelu Martin Mintěl.

Do třetí části zápasu tak vstupovali Jestřábi jen s jednogólovým náskokem. Hosté věděli, že jsou překvapivě blízko úspěchu a vsadili vše na jednu kartu. Tempo nabralo na obrátkách a Jestřábi se museli až příliš často bránit dorážejícím hokejistům Orlové.

Vše tak spělo jednoznačně k dorovnání stavu zápasu, a skutečně v 50. minutě rozradostnil hosty Marek Badžo. Ze střídačky Orlové z úst trenéra tak následně jednoznačně zněly slova o tom, že se jeho svěřenci musí nyní soustředit především na obranu.

Jeho plán však trhlinu hned o minutu později, protože zodpovědnost za výsledek na sebe vzal Frank Kučera, který zblízka umístil puk za záda Iláše a poslal Jestřáby opět do vedení.

Hubený náskok se už Jestřábům i přes power play Orlové podařilo udržet až do závěrečné sirény a Orli tak opět těsně padli.