Mizérie pokračuje. Z Brna bez bodu

Tomáš Salamon, Adam Havel, 08.12.2013 V sobotu A tým sehrál utkání na ledě brněnské Techniky. Už po první třetině však prohrával o dva góly a přestože ve druhé části dokázal snížit, soupeř přidal další tři branky a Orli se museli smířit s další hořkou porážkou.

07.12.2013 od 17:00

VSK Technika Brno - HC Orlová 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Benýšek (Štindl), 18. Jurča (Benýšek, Štindl), 40. Jurča (Benýšek, Látal), 45. Čtvrtníček (Kozák, Bělohlávek), 56. Brzobohatý (Bustin) – 25. Badžo (Szajter, Plašek). Rozhodčí: R.Volf – J.Kašík, D.Vožda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 143. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Technika Brno: Chvátal (Vrba) – Habrovec (C), Havíř, Klimeš, Štindl, Bělohlávek, Zapletal – Brzobohatý, Bustin, Česnek – Jurča, Benýšek, Látal – Kozák, Zábranský, Čtvrtníček – Maršálek.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Hegegy, Sznapka, Zientek, Mintěl, Vydra, Tomis – Studený, Pavliš (C), Galgonek – Blatoň, Grepl, Badžo – Matějíček, Szajter, Plašek – Mráz.

Nástup do utkání se nesl z brněnské strany v duchu utkání ve Vsetíně. Technika vlétla na soupeře a hned v první minutě se mohla radovat z branky. Radost jim ovšem překazil jeden z obrany hostů, který puk vyhodil z brankové čáry! I v dalších minutách byli brněnští hokejisté aktivnější, ale nic z toho nedokázali vytěžit. Ve dvanácté minutě se však o svoje vedení museli obávat, když se do samostatného úniku dostal hostující Mráz. Toho však výtečně vychytal Chvátal. Po tomto úniku však domácí ještě více zapnuli a sevřeli hokejisty Orlové v jejich pásmu. Po dvouminutovém tlaku to navíc Brňanům i vyšlo, a to když se k puku dostal Karel Benýšek, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Hned nato se navíc nechali hosté poprvé vyloučit, a to hned po devíti vteřinách potrestal Petr Jurča, který dotlačil Štindlovu ránu za záda Iláše podruhé – 2:0. A to bylo z první třetiny vše.

Ve druhé třetině jsme na začátku neregistrovali žádné vážnější akce. První, která se povedla, byla akce hostí, která navíc přinesla snížení. Po neproměněné přesilovce zůstali hosté v útočném pásmu a střela Marka Badža byla nad Chvátalovy síly – 2:1. Po této brance iniciativu zápasu přebrala opět Technika a byla nebezpečnějším mužstvem, nicméně žádná z jejích šancí nevyšla. Vše se změnilo až na úplném konci druhé třetiny, kdy už se zdálo, že se vše jen dohraje a půjde se do kabin. Puk si totiž ve vlastním pásmu vzal Petr Jurča, který nabral rychlost a za modrou čárou napřáhl k nechytatelné střele – 3:1. To vše se událo šest vteřin před sirénou, takže více už se toho nestihlo.

Nástup do třetí třetiny měli lepší opět domácí, kteří si dokázali připravit celou řadu šancí. Tu největší šanci měl na hokejce Karel Benýšek, ale z bezbrankového prostoru se neprosadil. Dlouho ho to ale nemrzelo, protože minutu po něm dokázal navýšit brněnské vedení Jiří Čtvrtníček, který protlačil puk pod Ilášem – 4:1. Po tomto gólu se hra trochu uklidnila, když se Brňané už nikam netlačili. Nicméně po dalších deseti minutách nakonec přidali domácí ještě jednu branku, když se před gólmana natlačil Michal Brzobohatý a Orlové tak zasadil bůra – 5:1. V posledních pěti minutách jsme viděli ještě velice pěkný hokej, který se přeléval z jedné strany na druhou, ale především zásluhou obou brankářů už se skóre neměnilo.

Technika Brno tedy z dnešního zápasu bere povinné tři body, čímž potvrzuje zisk ze vsetínského ledu. Díky této výhře si navíc Brňané připisují třetí výhru v řadě a proti Orlové si udrželi neporazitelnost v tomto ročníku. Naopak Orlová bude muset získat body jinde, aby se z toho posledního v tabulce místa vyhrabala.

Autorem komentáře je redaktor hctechnika.cz Adam Havel.

Ohlasy po utkání

Roman Kaňkovský (VSK Technika Brno): Náš výkon nebyl optimální, ale počítají se tři body, které jsme naštěstí vybojovali.

Daniel Marosz (HC Orlová): Neproměňovali jsme šance, Technika měla rychlý přechod z obraného pásma a hrála jednoduše. My jsme měli velmi zdlouhavou rozehrávku a takové situace někdy rozhodují.