Zachovejte paniku. Po dalším debaklu se situace zase zhoršila!

Tomáš Salamon, 18.12.2013 Po debaklu v Porubě utrpěli orlovští další ostudnou porážku. Tentokrát na svém ledě od Opavy a situace začíná být vážná. Jak Nový Jičín, tak Valašské Meziříčí totiž brali body a vyhlídky na odlepení od ligového dna začínají být mizivé.

18.12.2013 od 18:00

HC Orlová - HC Slezan Opava 0:5 (0:3,0:1,0:1)

Branky a nahrávky: 3. Baďura (Chalupa, Mosler), 8. Vrábel (Herman, Chalupa), 10. Polok, 23. Chalupa (Vrabel), 48. Černý (Mosler, Kukol). . Rozhodčí: Czubaj - Bojda, Mikler. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Průběh utkání: 0:5.
Orlová: Iláš (Seifert) – Sznapka, Štefanka, Hegegy, Hoďa, Zientek, Vydra, Tomis – Pavliš, Grepl, Mráz – Badžo, Blatoň, Galgonek – Szajter, Matějíček, Diviš – Studený, Ciupa, Plášek – Česlík
Opava: Šafránek (Kober) – Vrabel, Kukol, Mosler, Tichý, Kysela – Pavelek, Štindl, Klapetek, Měch, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Wolf, Černý, Baďura, Svoboda, Chalupa

Pokud Orli letos sbírali body, tak to bylo z velké části hlavně díky vydařeným vstupům do utkání. To ovšem neplatilo tentokrát. Už ve třetí minutě Chalupa zpoza branky našel Pavla Baďuru a ten se hned z první opavské střely zápasu prosadil. Netrvalo dlouho a s Orly bylo ještě hůř. V osmé minutě projel celé hřiště Herman a parádní zpětnou přihrávkou našel na os hřiště Lukáše Vrabela, který sice pálil mimo branku, ale za pomoci odrazu od bránícího hráče dopravil puk do sítě. Orli se snažili s výsledkem něco udělat, ale vše bylo marné a v době, kdy se první část lámala do své druhé poloviny, nesedla domácím rozehrávka a po podivném odrazu se puk dostal před branku, kde stál Tomáš Polok a jen sklepl puk mezi betony svého bývalého spoluhráče Iláše. Opava poté zablokovala střední pásmo a domácí se horko těžko dostávali dopředu. Přesto se to ovšem dařilo a velké šance měli například Grepl nebo Ciupa, ale na Šafránka nevyzráli a museli si smířit s tím, že si Opava odnese třígolové vedení do kabin.

Pokud se domácí ve druhé části ještě chtěli pokusit o zvrat, hosté jejich naděje rychle utnuli. Když Vrabel skoro naslepo posílal puk přes brankoviště na Petra Chalupu, tak možná ani nečekal, že by kotouč mohl projít přes Vydru, Iláše i Zientka, ale stalo se a Chalupa měl hodně snadné zakončení. Za tohoto stavu, jako by se oba celky smířily s výsledkem a i když nejde říct, že by se zápas už v tak časném době pouze dohrával, šlo vidět, že ani jedna ze stran už do výkonu nedává sto procent.

Třetí třetina se odehrála v podobném duchu jako ta druhá a opět to byli pouze hosté, kdo se radoval. V přesilovce pět na tři našel Mosler parádní střílenou přihrávkou Lukáše Černého a ten jen nasměroval kotouč za Iláše. Debakl byl tímto dokonán a Orli mají do soboty o čem přemýšlet. Dělí se o poslední místo s Valašským Meziříčím a nyní je už je opravdu poslední možnost začít sbírat body, pokud chceme v Orlové chodit na druhou ligu i v nadcházející sezóně. Za týden už může být pozdě a los na příští tři kola navíc nevypadá vůbec optimisticky. Věřme, že naši kluci zaberou a druhou ligu se nám povede zachránit!