Z Přerova po bojovném výkonu bez bodu

Tomáš Salamon, Aleš Novotný, 08.01.2014 Orli v Přerově předvedli vyrovnaný výkon, ale na vydařený výkon proti Prostějovu nenavázali. Až do sedmapadesáté minuty živili naděje na vyrovnání, ale ty soupeř definitivně utnul třetím gólem.

08.01.2014 od 18:00

HC ZUBR Přerov - HC Orlová 3:1 (2:1,0:0,1:0)

Branky a nahrávky: 6. Pala, 14. Ditrich (Vlček, Kundrátek), 57. Sedlák (Goiš, Kovařík) – 11. Galgonek (Zientek). Rozhodčí: Dědek – Linhart, Lošťák. Vyloučení: 6:4, navíc Vydra (Orlová) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1038. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Vlček, Tomeček, Kudělka, Janota, Šťastný R., Haloda – Goiš, Sedlák, Kovařík – Sakrajda, Brančík, Málek – Šťastný D., Školoud, Blinka – Kundrátek, Kolář, Ditrich
Orlová: Iláš – Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Tomis, Studený, Grepl, Štefanka, Vydra, Galgonek, Plášek, Mráz, Matějíček, Voznica, Zientek, Sznapka, Hegegy
V úvodu zápasu byl hlavní postavou na ledě především Petr Sakrajda, který nejdříve střílel do brankáře a poté z obrovské šance, po objetí kasy, nedokázal zakončit. Orlová se uvedla střelou Mráze, ale Vojtek byl na svém místě. První gól přišel v šesté minutě a veselo bylo v táboře Zubrů. Nastřelený puk totiž Iláš neudržel a pohotový Radomír Pala jej doklepl.

Z vedení se však Kočarovi svěřenci neradovali dlouho. Orli totiž bleskově udeřili v přesilovce, když po ráně Michala Galgonka prošel Vojtkovi kotouč pod rukou. Odpověď Zubrů na vyrovnání však také na sebe nenechala dlouho čekat. Dobře najetý Marek Ditrich využil zaváhání soupeřovy obrany, vysekl Ilášovi kličku a v poklidu zakončil. V závěru prvního dějství se ještě tlačil před domácí bránu Studený, stav 2:1 už se však nezměnil.

Náskok Zubrů o jeden gól trval i ve druhé třetině, která byla jednoznačně v režii Přerova. Modrožlutí se snažili hned na úvod prosadit v přesilovce, ale pěkná Palova střela od modré mířila těsně vedle. Neúspěšný byl posléze i Kolář s Ditrichem, dorážka druhého jmenovaného hlasitě po gólu volala.

Orli se ve druhé třetině dostali jen k malému počtu šancí. Štefanka od modré čáry netrefil Vojtkovu svatyni a Hegegyho dorážka za záda přerovského gólmana neprošla. Skóre se nepodařilo posunout ani po pěkné spolupráci Brančíka se Sakrajdou, kdy kapitán Zubrů zakončoval nad horní tyčku. V závěru druhé části Přerov ubránil oslabení a Vojtek musel v tomto čase řešit dorážku Sznapky.

Třetí část začala naopak obrovskou možností Orlové. Voznica si to totiž uháněl na Vojtka, ale tutovku neproměnil. Místo vyrovnání pak znovu dotírali Zubři, jenže soupeř stále odolával. Janota od modré čáry vyslal na Iláše velmi nepříjemnou střelu, která však do brány neprošla. Přerov hrál zakrátko početní výhodu, protože střídačka hostů pykala za nesportovní chování. Zvýšení stavu měl na holi Goiš, ale v souboji s Ilášem nepochodil.

Závěr zápasu se protáhl, jelikož po další šanci Přerova vznikla u brány Orlů šarvátka a nespokojeným hostům se dlouho na trestnou lavici nechtělo. Poslední minuty třetí periody už Zubři kontrolovali a zaslouženě se jim podařilo náskok konečně zvýšit. Sakrajda sice ještě při obrovské šanci nepřehodil již ležícího Iláše, ale přečíslení tří na jednoho pak bravurně využil Zdeněk Sedlák, který se trefil nad rameno orlovského gólmana.

Autorem reportáže je redaktor hokejprerov.cz

Ohlasy po utkání

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Orlová asi po vánocích všechno vsadila na obranu. V první třetině jsme měli problém se přes její velkou hradbu dostat, od druhé třetiny už jsme ale produkovali hokej, jaký chceme hrát. Jsem rád, že se nám tento zápas podařilo zvládnout. Přinesl nám hodně důležité tři body.

Daniel Marosz (HC Orlová): Po první třetině, která byla vcelku vyrovnaná, šel náš výkon v té druhé dolů. Soupeř má o dost kvalitnější mužstvo a dokázal si vytvořit spoustu šancí. V úvodu třetí třetiny jsme měli možnost trestného střílení a kdybychom jej proměnili, mohlo se vše obrátit. To se bohužel nestalo.