Orli porazili Hodonín! Pavliš dal všechny góly!

Tomáš Salamon, 08.02.2014 Strhující podívanou viděli fanoušci, kteří dorazili na sobotní zápas s Hodonínem. V tom se Orlová nejprve ujala brankou Pavliše vedení, ale následně soupeř otočil zápas dvěma góly Velechovského. Libor Pavliš však vyrovnal a poté v nájezdech rozhodl zápas. Vítězství je o to cennější, že náš tým odehrál celý zápas pouze se čtyřmi obránci.

08.02.2014 od 17:00

HC Orlová - SHK Hodonín 3:2 sn (0:0,1:2,1:0-0:0)

Branky a nahrávky: 26. Pavliš (Sznapka), 43. Pavliš (Studený), 66. Pavliš – 30. Velechovský (Peš, Skočovský), 32. Velechovský (Peš, Skočovský). Rozhodčí: Fiala. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0,1:2,3:2.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Sznapka, Hegegy, Hoďa, Zientek – Pavliš, Studený, Grepl – Blatoň, Badžo, Mráz – Szajter, Voznica, Diviš – Plášek, Galgonek, Matějíček
Hodonín: Kotvan (Barus) – Pokorný, Skočovský, Miklík, Směřička, Koukal, Kříž – Rudiger, Špok, Smetana, Škorík, Peš, Grman, Velechovský, Jurásek, Vrba, Charvát, Mika

První třetina nabídla pěknou podívanou. Hosté sice působili pohyblivěji a byli organizovanější při hře dozadu, ale domácí nezůstávali pozadu. Hra působila vyrovnaným dojmem a to jak co do počtu střel, tak i do počtu šancí. Do dobrých příležitostí se dostali Pavliš nebo Blatoň a za hosty zase zahrozili Špok nebo Peš. Přesto dominovali brankáři Iláš s Kotvanem a gól jsme v první části neviděli.

V úvodu druhé části měli více ze hry domácí, kteří dokonce hrozili i v oslabení a ze své převahy dokázali vytěžit gól. Jan Sznapka napřáhl na modré a Kotvan jeho střelu neudržel. Puk poskakoval v brankovišti, kde už na něj čekal Libor Pavliš a otevřel skóre. Drtiči však dokázali kontrovat. V přesilovce se trefil Filip Velechovský a stejný hráč o chvíli později otáčel skóre ze samostatného úniku.

Stav vydržel až do třetí třetiny, kterou hosté začínali v početní převaze, ale Orli se ubránili a krátce na to po famózní přihrávce Studeného vyrovnával do prázdné branky Libor Pavliš. Stav na světelné tabuli byl 2:2 a stejný stav platil i pro minisouboj Pavliše s Velechovským a jelikož zápas dospěl až do prodloužení, dostal tento souboj ještě další rozměr, nejenže každá další trefa jednoho z nich by znamenala vítězství v zápase, ale šlo by navíc o završení hattricku a také o to, že se o všechny góly v zápase postarají dva hráči. V prodloužení se to nepovedlo, ale v nájezdech se to stalo skutečností. Když Libor Pavliš ve třetí sérii suverénně proměnil svůj pokus, byl to právě Velechovský, kdo mohl drama ještě prodloužit. Jenže toho vychytal famózní David Iláš a vítězný nájezd připadl Pavlišovi. Dva body Orlové.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, HC Orlová: Jsem rád, že jsme to zvládli, protože jsme hráli jenom na čtyři obránce a ten zápas nás stál spoustu sil. Nejdůležitější bylo, že kluci na začátku třetí třetiny ubránili oslabení a pak hned vyrovnali, protože kdyby nám Hodonín odskočil o dva góly, těžko by se to otáčelo. Zásadní bylo i, že nás podržel gólman, protože na něm stál celý náš výkon. Ale musím poděkovat všem klukům.

Svatopluk Kosík (Hodonín:Jeli jsme do Orlové pro tři body, máme jeden, což je pro nás obrovská chyba. Na druhé straně musím říct, že z šedesáti minut jsme odehráli pouze dvacet. Nějaké vyšší parametry splňovala jen druhá třetina, ve které jsme měli spoustu šancí. Bohužel jsme je ale neproměnili. Tam se lámal chleba. První třetina byla z naší strany nevýrazná, náš výkon zůstal ještě v autobuse. Ve třetí domácí postavila na nohy hrubá chyba v naší obraně, díky které Orlová vyrovnala na 2:2. Potom už jsme s výsledkem mohli těžko něco udělat. Nájezdy, to už byla loterie.