Studeného gól nestačil. Orlová porazila i Krnov a vrátila se do čela tabulky

Petr Sobol, 14.12.2014 Vítězná série orlovských hokejistů trvá. Svěřenci Daniela Marosze zvládli i desátý zápas v řadě a po výhře 5:2 s Krnovem se vrátili do čela tabulky. Orli se dostali na začátku zápasu do vedení, které udržovali až do závěrečné sirény.

13.12.2014 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Grepl (Pavlas, Matějíček), 24. Divoký (Mihál P.), 25. Pavlas (Grepl), 27. Hanzl (Divoký, Novák), 46. Vidlák (Mihál P., Novák) - 26. Pavlica, 36. Studený (Tošenovjan, Pavlica). Rozhodčí: Krenželok - Orság, Tkáč. Vyloučení: 4:7, navíc Sznapka (ORL) 5 + OK. Využití: bez využití. Diváci: 450. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Orlová: Pater (Urbánek) – Novák, Tomis, Štefanka, Sznapka, Hegegy - Hanzl, Mihál, Rosůlek, Vysloužil, Grepl, Divoký, Šustek, Matějíček, Vidlák, Pavlas, Voznica.
Krnov: Šlupina (Mužík) – Michálek, Faksa, Matušinský, Vysloužil, Holiš, Studený, Tošenovjan, Otipka, Weiss, Pavlica, Kostovský, Havlíček, Holeš.
Orlovští fanoušci byli před zápasem zvědaví zejména ze dvou důvodů. Prvním byla otázka, zda bude prodloužena vítězná série na deset zápasů v řadě. A druhým návrat Václava Studeného na orlovský led.

A odpovědi? Orli vyhráli bez větších problémů, po celý zápas byli lepším týmem a kontrolovali hru. A co Studený? Bývalý orlovský kapitán patřil k nejlepším hráčům krnovského celku, jednou se zapsal i mezi střelce a vykřesal svému týmu naději. Ale ne na dlouho…

Na první branku se dlouho nečekalo. Po necelých čtyřech minutách se prosadil Vít Grepl. Domácí měli i další šance, druhá branka už ale v první třetině nepadla. To se změnilo v prostředním dějství. Zejména pasáž mezi 24. a 27. minutou byla velmi divoká.

Takže popořadě. Nejprve dal na 2:0 Michal Divoký a o minutu později přidal další branku Robin Pavlas. Vzápětí ale hosté zásluhou Michala Pavlici snížili a vrátili se do hry. Jenže jen na chvíli. Za pár minut totiž vrátil Orlové třígólové vedení Jakub Hanzl. Tím ale gólové hody druhé třetiny neskončily. Pět minut před druhou přestávkou snížil na 2:4 z hostujícího pohledu Václav Studený.

Krnov vstupoval do třetí třetiny s touhou vykřesat další naději, orlovští jim ale nedali příležitost. V 46. minutě se prosadil Maritn Vidlák a uzavřel skóre na konečných 5:2. Orli se vrátili do čela tabulky před Kopřivnici, se kterou se střetnou příští sobotu na domácím ledě.