Povinnost splněna. Orli i s Golábem v sestavě vysoko přejeli Rožnov

Petr Sobol, 24.01.2015 Dosavadní letošní dva duely orlovského celku s Rožnovem měly podobný průběh – vyrovnanou partii se šťastným koncem pro Orlovou. Sobotní zápas byla ale zcela jiný a nesl se v jednoznačné režii domácích orlů. Ti v první třetině nastříleli pět branek a došli si pro pohodlnou výhru 8:3.

24.01.2015 od 17:00

HC Orlová - Rožnov pod Radhoštěm 8:3 (5:0, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Vaštík (Hanzl, Fibrich), 11. Voznica (Rosůlek, Vidlák), 12. Fibrich (Vaštík, Hanzl), 17. Štefanka (Grepl), 20. Fibrich (Voznica, Tomis), 29. Pavlas (Sznapka, Matějíček), 34. Divoký (Šustek), 60. Šustek (Divoký, Mihál) – 45. Vyvíjal (Švajda), 46. Ukhin (Vaculín, Mynarčík), 50. Vaculín (Kroupa, Ukhin). Vyloučení: 5-7, navíc Prycl (ROZ) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 350. Střely na branku: . Průběh utkání: 7:0, 7:3, 8:3.
Orlová: Pavlíček - Novák, Tomis, Štefanka, Golab, Kytka, Sznapka, Hegegy - Vysloužil, Grepl, Fibrich, Hanzl, Mihál P., Divoký, Šustek, , Vidlák, Rosůlek, Pavlas, Vaštík, Voznica, Matějíček,
Rožnov pod Radhoštěm: Mizera (Dohnálek) - Švrček Ji., Mikel, Švrček Ja., Mynarčík, Sýs, Kunčicksý, Vyvíjal, Švajda, Holý, Vaculín, Ukhin, Kroupa, Duda, Babiš, Prycl, Skopal.
Kdo v sobotu přišel na orlovský stadion, nemohl litovat. Branek si totiž užil víc než dost. A k tomu jedno veliké překvapení. V orlovském dresu vyjel na led zkušený obránce Radim Goláb (brzy 46 let!!!). V brance se naopak neobjevil nemocný René Urbánek, kterého zastoupil Kamil Pavlíček.

Orlová byla od začátku lepší a hostující gólman byl v neustálé permanenci. Jako první na ně vyzrál v osmé minutě David Vaštík . Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, tentokrát se mezi střelce zapsal Jakub Voznica. A hned na to se prosadil aktivně hrající Josef Fibrich. Orli ve 12. minutě vedli rozdílem tří branek, stále ale neměli dost. Na 4:0 dával Filip Štefanka a v samém závěru prvního dějství se podruhé v zápase trefil Josef Fibrich. Rožnovští byli rádi, že se ozvala první siréna, ale ani ve druhé třetině se jim nevedlo o moc lépe. V polovině zápasu se po pěkné kombinaci prosadil Robin Pavlas a po pěti minutách přidal sedmý gól Michal Divoký. Víc už druhé dějství nenabídlo.

Domácí fanoušci si přáli desítku, ve třetí třetině ale tempo hodně opadlo a zápas už se spíše jen dohrával. Orlová byla nepozorná v obraně, čehož během pěti minut využili Vyvíjal, Ukhin a Vaculín. Víc už ale Maroszovi svěřenci nedovolili, naopak pár vteřin před závěrečnou sirénou skóroval ještě Jan Šustek a uzavřel skóre na 8:3 pro Orlovou.