Orli v Benešově ztratili bod

Tomáš Salamon, 12.02.2015 Nepříjemná zpráva přišla z Horního Benešova. Tam sice Orli vedli,ale vedení ztratili a nakonec sami museli dotahovat. To se naštěstí povedlo a zachránili alespoň dva body v prodloužení.

11.02.2015

TJ Horní Benešov - HC Orlová 4:5 pr. (2:2,2:2,0:0-0-1)

Branky a nahrávky: 14. T. Lhostský, 20. Bensch (Trubka), 27. Zigmund (Hejhal), 30. Štindl (T. Lhotský) - 9. Matějíček (Grepl, Sznapka), 9. Tomis (Pobuta), 24. Rosůlek (Voznica), 34. Voznica (Fibrich), Rosůlek), 65. Voznica. Rozhodčí: Libiger - Parma, Hykel. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Průběh utkání: 0:2,4:2,4:5pp.
Horní Benešov: Kober (Tengler) - Hejhal, Parma, Bendík, Pělucha, Březina, Štindl, Trčka Bensch, Kovalovský, Vaněk, Schreier, Zigmind, Přibyla, T. Lhotský, Trubka, A. Lhotský, Mišola, Vlašánek
Orlová: Urbánek - Šteganka, Sznapka, Tomis, Pobuta, Kytka, GOlab, Novák - Matějíček, grepl, Pavlas, Voznica, Rosůlek, Fibrich, Vaštk, Galginek, Vysoužil, Šustek
Orly při odjezdu do Horního Benešova stále tížila nájezdová porážka z Kopřivnice. Věděli však, že na ni příliš myslet nemohou a musejí jednak do konce sezóny bodovat a také doufat, že odvolání po neoprávněné kontumaci dopadne dobře.

Úvodní dvacetiminutovka zprvu nasvědčovala tomu, že se není čeho bát. Nejprve se prosadil Marek Matějíček a ještě v téže minutě rozvilnil síť svou první brankou v sezóně obránce Petr Tomis. Jenže domácí se vzepřeli. Nejprve snížili brankou Tomáše Lhotského a těsně před přestávkou se prosadil i Vladimír Bensch.

A to, co se v první třetině zdálo být komplikací, začalo v té druhé být gigantickým problémem. Nejen, že soupeř v první části stáhl dvougólový náskok, ale v té druhé se navíc gólem Zigmunda dostali do vedení. Orli navýšili tempo a po chvíli vyrovnal Lumír Rosůlek, který se již v Orlové rozkoukal a nyní pravidelně sbírá body. Jenže domácí opět udežili. Tentokrát se prosadil Štindl a Orlům se znovu orosila čela. I nyní však dokázali vyrovnat a šťastným střelcem byl Jakub Voznica

Ve třeti třetině gól nepadl a rozhodnout mělo prodloužení. V tom Orli odvedli velice dobrou práci, když urbánili oslabení. Posléze se zdálo, že podruhé v řadě naši borci okusí nájezdy, ale Jakub Voznica byl proti v poslední minutě prodloužení rozhodl.

Pro Orly to byla už skutečně záchranná brzda. Nyní si nemohou dovolit ztratit jediný bod, ani v případě, že sva zruší kontumaci zápasu s Kopřivnicí a body se vrátí tam, kde byly na ledě férově uhrány. Aktuálně by totiž po jejich navrácení měli Orli s Kopřivnicí stejný bodový účet, ale díky lepším vzájemným zápasům by první místo patřilo našemu celku. Doufejme, že se bodové hodnoty v tabulce vrátí k reálnému obrazu a že zbytek sezóny Orlová bude vítězit v základní hrací době. V takovém případě to totiž bude znamenat, že si na konci sezóny zakřičímě: "MISTŘI!!!".