Orli vycházkovým tempem přehráli Bohumín

Tomáš Salamon, 28.02.2015 Orlová v dnešním derby neměla s Bohumínem příliš práce. Na ledě byla jasně lepší a soupeře v poklidném tempu přehrabala. Míra lehkovážnosti byla sice opět vyšší než bylo zdrávo a hosté z toho dokázali gólově těžit,nicméně když bylo třeba, Orli zapnuli a výsledek si pohlídali.

28.02.2015 od 17:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 8:5 (3:1,3:0,2:4)

Branky a nahrávky: 1. Hegegy (Grepl), 16. Divoký (Novák), 16. Hegegy (Vaštík), 32. Voznica (Golab), 33. Grepl (Štefanka), 35. Novák (Vysloužil, Grepl), 55. Štefanka (Grepl), 55. Tomis (Voznica, Vidlák) – 2. Král, 41. Král, 52. Pavlát, 57. Buba (Ďuřica), 58. Ďurica (Král, Buba). Vyloučení: 1:3. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:3, 8:3, 8:5.
Orlová: Urbánek - Tomis, Štefanka, Kytka, Sznapka, Hegegy, Goláb - Vidlák,Pavlas, Vaštík, Voznica, Hanzl, Mihál, Novák, Rosůlek, Vysloužil, Grepl, Divoký, Šustek, Matějíček
Bohumín: Kolář (Válek) - Dusík, Hrdlička, Jasiok, Maczurek, Barčák, Ďuřica, Buba, Mišenko, Pavlát, Král, Rosypka, Kosik.
Někteří diváci se ještě ani nestihli usadit a už se radovali z prvního gólu, o který se po pěkné akci postaral Alexandr HEGEGY. Na světelné tabuli svítil čas 0:28!

Jenže uplynulo něco přes půl minuty a v podstatě se začínalo znovu. Urbánka totiž překonal Tomáš KRÁL. Orlová se ale nenechala rozhodit, jen si nemohla poradit s hostujícím gólmanem Kolářem. Toho překonal až v 16. minutě střelou pod orní tyč Michal DIVOKÝ. Uplynulo jen 33 vteřin a Alexandr HEGEGY využil krásné nahrávky Vaštíka a poslal Orlovou do dvougólového vedení.

Také ve druhé třetině se domácí prosadili třikrát. Poprvé v 32. po individuální akci Jakub VOZNICA. Krátce na to využil přesilovou hru Vít GREPL a o necelé dvě minuty později dorážel Michal NOVÁK už na 6:1.

Diváci si přáli vidět „desítku,“ místo toho se ale dočkali scénáře, který se opakoval již po několikáté v sezoně. Místo navýšení skóre přišla stíhací jízda Bohumína. Hned po přestávce se podruhé v zápase prosadil po úniku Tomáš KRÁL a devět minut před koncem snížil na rozdíl tří branek Jiří PAVLÁT, který využil laxnosti domácí obrany.

Pak ale Orli opět zapli a během 24 vteřin opět zvýšili náskok na rozdíl pěti gólů. Nejprve se s pomocí tyče prosadil Filip ŠTEFANKA, hned po něm po pěkné akci Petr TOMIS. Desítka se ale nekonal, naopak BUBA s ĎURICOU ještě snížili a stanovili skóre na 8:5 pro Orlovou.