Na úvod přípravy jasná výhra. Orli lehce přejeli Bohumín

Petr Sobol, 30.08.2014 Úvodní přípravné utkání před novou sezonou v krajském přeboru Orlová zvládla na výbornou. V regionálním derby s Bohumínem sice inkasovala jako první, pak ale převzala otěže zápasu a soupeři nastřílela šest branek. A skóre mohlo být ještě daleko vyšší…

29.08.2014 od 18:30

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 6:2 (4:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Hanzl (Galgonek), 7. Grepl (Štubňa, Štefanka), 11. Vaštík (Voznica, Galgonek), 12. Štubňa (Hegegy), 35 Štubňa (Sznapka), 48. Vaštík (Grepl) - 4. Barcák (Heidler), 48. Heidler (Pchoň). Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Orlová: Urbánek (od 40. Navrátil) - Štefanka, Sznapka, Mihal, Hanzl, Štubňa, Škatula, Hegegy, Šustek, Vysloužil, Divoký, Galgonek, Hanus, Tomis, Grepl, Vaštík, Voznica.
Bohumín: Válek (Kolář) - Belanec, Maczurek, Pavlát, Barcák, Heidler, Poláček, Poštulka, Pchoˇň, Niedoba, Buba, Juřík.
Bohumínští sice přijeli jen s 11 hráči a dvěma brankáři, byli to ale oni, kdo vstoupil do zápasu lépe. Skóre zápasu otevřel v úvodu duelu Barcák, který překonal Urbánka. Orli ale zabrali, otřepali se a rychle otočili skóre. Nejprve srovnal Jakub Hanzl a o pár vteřin později poslal Maroszovy svěřence do vedení Vít Grepl.

Branky domácí tým nabudily a brzy to bylo už o tři branky. Mezi 11. a 12. minutou se prosadili novicové v orlovské sestavě David Vaštík a krátce po něm Tomáš Štubňa.

Ve druhé třetině to vypadalo, že je na ledě jen jeden tým. Orlová tlačila a výsledkem byla druhá branka Tomáše Štubni. V posledním dějství pustil Urbánek do domácí branky Josefa Navrátila, kterého brzy překvapil Jakub Heidler. Krátce na to ale Navrátil odčinil zaváhání krásným zákrokem lapačkou, po kterém sklidil potlesk fanoušků, kteří přišli povzbudit nově se tvořící orlovský tým.

Orli měli v poslední třetině šanci za šancí, Michal Galgonek mohl dát minimálně hattrick, za bohumínským gólmanem zvonila brankové konstrukce, ujala se ale jediná střela Davida Vaštíka, který dvanáct minut před koncem uzavřel skóre na konečných 6:2 pro Orlovou.

„Vedení klubu i hráči děkují věrným fanouškům, kteří si našli čas a přišli fandit svému týmu,“ vzkázal po vítězném utkání trenér Marosz. Další přípravný duel sehrají orlovští hokejisté příští pátek v Karviné.