Muži znovu prohráli v nájezdech. Přesto se vrací do čela tabulky!

Tomáš Salamon, 25.10.2015 Ještě před nějakým časem si naše ega dokázala připustit pouze to, že v krajské lize existuje jasný favorit z Orlové, kus za ním je možná nějaká Studénka a pak následuje zbytek přeboru. Minulá sobota nás mírně vrátila do reality, když Studénka naznačila, že se s ní v boji o titul musí počítat. Tato sobota nás však uzemnila úplně. Orli nedokázali naplno bodovat ani v Rožnově a ukázalo se, že počítat se musí i s těmi osataními. Ještě tvrději narazil náš konkurent ze Studénnky. Ten si z posledního Nového Jičína odvezl sedmibrankový příděl a musel první místo v tabulce přenechat opět našemu týmu, který se bodově dotáhl a má lepší skóre.

24.10.2015 od 17:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 4:3 sn (1:1,1:0,1:2)

Branky a nahrávky: 6. Bartek (Vaculín, Martyčák), 36. Vyvíjal (Martyčák, Růčka), 59. Kroupa (Mikel, Holý), rozh. náj. Vyvíjal – 15. Dýrr (Zámecznik, Sznapka), 45. Vidlák (Voznica, Tomis), 60. Pavlas (Grepl, Sznapka). Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1,2:2,3:2,3:3,4:3sn.
Rožnov: Dohnálek (Mizera) - Švrček. Růčka, Švrček, Mynarčík, Mikel, Vaculín, Vyvijal, Kroupa, Martyčák, Holý, Babiš, Krátký, Bartek
Orlová: Kolář (Urbánek) - Sznapka, Tomis, Kytka, Zamecznik, Vysloužil, Šustek, Divoký - Grepl, Pavlas, Matějíček, Vidlák, VOznica, D. Vaštík, Dýrr, Mihal, Zakuťanskuý, Lenomar, Pavlát, Hanzl
Málokdo si předem dokázal připustit, že existují i jiné alternativy, než že se Orli z Rožnova vrátí se třemi body. Zápas se však už od začátku vyvíjel proti těmto předpokladům. Jako první zaskočil Koláře v brance už v šesté minutě Bartek, což domácím dodalo sebevědomí. Orli se však nenechali zahambit a svůj první gól v soutěžním zápase v orlovských barvách si připsal Filip Dýrr, který zužitoval přihrávku Zamecznika. Jenže ani tato branka nenastartovala žádanou orlovskou kanonádu a opět to byl soupeř, kdo se radoval. Čtyři minuty před druhu sirénou se prosadil Vyvíjal a s Orly to před poslední částí nevypadalo vůbec dobře.

Stále však nešlo o nadlidský úkol a orlovský celek má dostatečný potenciál na to, aby jednogólovou ztrátu dokázal za dvacet minut otočit. O vyrovnání se postaral Martin Vidlák. Na gól, který by znamenal obrat v utkání pak zbývalo ještě více než 15 minut. Jenže naši borci dobývali Dohnálkovu branku marně a místo toho se necelé dvě minuty před koncem prosadil Kroupa. V tu chvíli zavládla v hloučku orlovských fanoušků, kteří se na zápas vydali, pohřební nálada. Orli ale nesložili zbraně a v infaktovém závěru si ještě dokázali vynutit prodloužení. Pouhé čtyři sekundy před koncem totiž nasměroval puk za Dohnálka Robin Pavlas! Body byl zachráněn a naši borci dostali možnost porvat se o druhý. To se bohužel opět nepodařilo ani behěm prodloužení, ani v nájezdech a náš tým tak musel překousnout druhou porážku v řadě..