MZ: Dalším, kdo odskákal formu mladších žáků, byl Český Těšín

Tomáš Salamon, 16.10.2015 Po vydařeném utkání v Opavě hostili ve středu mladší žáci v dohrávce čtvrtého kola Český Těšín. Opět podali perfektní výkon a soupeři nedali šanci.

přesunuto z 16.9., 15.10.2015 od 15:30

HC Orlová - HC Wolves Český Těšín 6:2 (3:1,2:1,1:0)

Branky a nahrávky: 1. Žák (Oláh), 7. Žák (Oláh), 16. Oláh (P. Irgl), 32. Kůrka (Firla), P. Irgl (Vadovič), 59. Firla - 20. Musil (Chloň), 26. Chloň (Musil). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Průběh utkání: 3:0, 3:2,6:2.
Orlová: Gomola (Hamrozi) - Vác. Pail, Wita, Frýda, Oláh, Vaštyl, Kalouda, Voj. Pail, Kůrka, Bednář, Lerch, Brůža, Žák, P. Irgl, Vadovič, Firla, Klosko
Český Těšín: Wiater (31. Swienczek) - Kopek, Pniok, Szczuslnak, chloň, Horák, Mrozek, Musil, Stloukal, Janota, Bačíková, Kubičný, Wawrzyczek, Janotová

Stejně jako v sobotu v Opavě, vyšel i ve středu na domácím ledě Orlíkům vstup do utkání. A autor úvodní branky byl opět stejný. Lukáš Žák prostřelil Wiatera už po pětadvaceti sekundách. Stejný hráč pak zvedal ruce nad hlavu v minutě sedmé a zdálo se, že má nakročeno na druhý hattrick v řadě. To se bohužel nepovedlo, ale iniciativu naštěstí převzali jiní. Po patnácti minutách navyšoval už na 3:0 Martin Oláh! Kaňkou za první třetinou byla branka do šatny, kterou našim chlapcům nadělil Michael Musil.

Radost na domácí střídačce na chvíli opadla i v šestadvacáté minutě, kdy Gomolu prostřelil Chloň. Soupeř byl na dostřel a bylo třeba opět zařadit vyšší rychlostní stupeň. Krátce po polovině zápasu vrátil svůj tým na euforickou vlnu Jan Kůrka, který zužitkoval dobrou Firlovu přihrávku. Pokud si soupeř dělal naděje, že do poslední třetině dožene dvougólovou ztrátu, vzal mu tyto nambice Patrik Irgl, který zužitkoval vrozené vlohy po slavném otci a navýšil na pět dva.

V poslední části měli naši kluci opět spoustu šancí, ale ujala se pouze jediná v samotném závěru. Minutu před koncem se na levé straně ke střele uvolnil Jakub Firla a poslal puk ke vzdálenější tyči. Gólmanovi puk propadl pod lapačkou a Orlíci mohli slavit již třetí výrhu v řadě! Za bojovný výkon děkujeme a přejeme hodně štěstí v dalších kláních.