MZ: Mladší žáci smetli Opavu osmi góly

Tomáš Salamon, 13.10.2015 Zatímco starším žákům se zápas na ledě Slezanu příliš nevydařil, jejich mladší kolegové si nemají na co stěžovat. Zápas jim vyšel na výbornou. Puk ze své sítě lovili pouze jednou a naopak soupeři dokázali nasázet osm branek!

11.10.2015

HC Slezan Opava - HC Orlová 1:8 (0:2,1:3,0:3)

Branky a nahrávky: 39. Janeček - 2. Žák (Klosko), 20. Wita (Žák), 29. P. Irgl, 35. Frýda (Firla), 40. Vadovič (Žák), 43. Oláh (Vác. Pail), 55. Žák, 59. Žák. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:4,1:4,1:8.
Opava: Schuler - Janeček, Vojtovič, Hülak, Kavan, Kovalčik, Vavrečka, Kaminský, Kršík, Vladař, Kočárek, Döhler, Rychtr
Orlová: D. Irgl (Hamrozi) - Postředník, Vác. Pail, Wita, Frýda, Oláh, Vaštyl, Kalouda, Voj. Pail, Bednář, Lerch, Brůža, Žák, P. Irgl, Vadovič, Klosko
Našim borcům vyšel start do utkání na výbornou. Lukáš Žák otevřel skóre již po minutě a dvou sekundách! Na další branku se pak dlouho čekalo, ale naštěstí ji Orlíci ukončili tak, jak začali. Po gólu po první minutě úvodní části přišla branka i v té poslední a šťastným střelcem byl Jan Wita.

Ve druhé části naši hráči pokračovali v dobrém výkonu. Trefil se syn slavného reprezentanta Zbyňka Irgla Patrik Irgl. Napodobil jej i Jakub Frýda a Orlíci už vedli pohodlně 0:1. V závěru třetiny se sice prosadil domácí Janeček, ale to je nemohli ohrozit. Ve třetí části Slezanu ještě přiložili Michal Vadovič a Martin Oláh. V samotném závěru se pak znovu ukázal Lukáš Žák, který přidal další dva góly a završil hattrick. Kromě toho si během zápasu připsal i dvě asistence. Mimo jeho individuální výkon je však třeba vyzdvihnout celý tým. Od výkonu všech hráčů v poli až po výborně chytajícího Denise Irgla.