Teď už snad první místo nepustíme, věří David Vaštík

Petr Sobol, 11.11.2015 Konečně! Orli prolomili střelecké trápení z posledních zápasů a v Krnově předvedli jedenáctigólovou kanonádu. Dva zásahy do černého přidal i David Vaštík, kterému se v posledních duelech velmi daří. I díky jeho příspěvku se Orlová vrátila zpět do čela tabulky, které snad už udrží.

11 gólů! Takový brankový příděl není v krajském přeboru až tak neobvyklý, nicméně zápasy proti Krnovu jsou většinou vyrovnanější. Co bylo teď jinak?

V Krnově to nikdy není lehké a s tím jsme tam i teď odjížděli. Tentokrát nám tam, na rozdíl od předchozích zápasů, spadlo skoro vše, takže jsme celý zápas dohráli v klidu.

Už v první třetině jste vedli 4:1. Bylo vašim plánem na ně takto vlítnout?

Říkáme si to před každým zápasem. Tentokrát nám to vyšlo na 100 procent.

Nepadalo jen hodně branek, hodně se také vylučovalo. Byl zápas hodně vypjatý?

Právě, že vůbec ne. Udělali jsme ale zase hodně zbytečných faulů. Tím jsme si prohráli zápas s Uničovem a mohlo by se nám vymstít i v dalších zápasech, takže tomu se budeme muset vyvarovat.

Po třech zápasech bez výhry jste přidali druhé vítězství v řadě a vrátili se na první místo tabulky. Věříte, že krize je definitivně zažehnána?

Dost nám k tomu pomohla Studénka, která taky nemá suverénní výsledky. Budeme se snažit první místo už nepustit.

Když se podíváme zpětně na ty tři prohrané duely. Nemohlo tam být třeba podcenění?

Podcenění ne. Studénka i Uničov přijeli s kvalitním mančaftem. My se trápili střelecky a hráli hodně oslabení.

Zápas vyšel i vám, střelecký účet jste rozšířil o další dvě branky. Jste spokojen?

Na začátku sezony se mi moc nedařilo. Poslední zápasy už se mi hrálo lépe, tak snad to vydrží.

Teď se vám skutku daří. Jste hodně vytěžovaný a střílíte dost gólů. Cítíte se dobře?

Teďka se cítím lépe. Nikdy jsem nebyl nějaký velký střelec, takže jsem jen rád, když tam něco spadne. Ale jako každý bych góly vyměnil za body z těch prohraných zápasů.

Máte za sebou dva dobré zápasy, před sebou ale neoblíbený Horní Benešov. Co udělat pro to, aby se prodloužila vítězná série?

Nebudeme dělat nic speciálního. Na každý zápas se připravujeme stejně. Nejdůležitější bude hrát co nejvíce v pěti. Pak věřím, že body přivezeme i z neoblíbeného Benešova.