Ing. Miroslav Slowik: "Hokej bude v tomto městě vždy více než fotbal!"

Tomáš Salamon, 18.12.2015 Muž, který se zasloužil o vybudování orlovského zimního stadionu, ale také celého sportovního areálu včetně lesoparku, letního kina, Koliby a spousty dalších staveb. Má na svědomí rozkvět nejen orlovského hokeje, ale i celého města. V klubu dlouhou dobu působil jako funkcionář a položil základ kroniky, ve které nyní pokračuje Jan Zembinský. Ing. Miroslav Slowik je i ve svých dvaaosmdesáti letech obrovskou autoritou. S námi se podělil o své zkušenosti a zhodnotil současný stav našeho klubu.

Zdravotní stav už mu bohužel nedovolí, aby oslavy 85. výročí od založení našeho klubu navštívil osobně, a tak souhlasil, alespoň s návštěvou u něj doma. Působil mimořádně pozitivním dojmem a rád se podělil o své zkušenosti a zážitky, kterých opravdu nebylo málo. Naše povídání trvalo téměř tři hodiny a jeho přepis by nevydal pouze na jediný článek, nýbrž na celou knihu. Určitě se s vámi o něj podělíme na našem webu, ale prozatím jsme pro vás vyčlenili výcuc toho nejzajímavějšího. Najdete jej ve speciálním čtyřiašedesáti stránkovém zpravodaji, který jsme pro vás připravili u příležitosti oslav.

V rozhovoru s Ing. Miroslavem Slowikem se dočtete například o tom, proč směrem k fotbalovým funkcionářům v mládí prohlásil: "Od této chvíle propadám hokeji! A slubuji vám, že hokej v tomto městě bude vždycky výše, než fotbal!"

Také nám přiznal, že zimní stadion dnes v Orlové stojí zejména jeho zásluhou. Nejen, že jej projektoval a řídil stabu, ale zasadil se také o to, že jej bylo kde budovat. "Tehdy jsme obešli územní plán. To místo mělo být použito pouze pro vybudování přírodí ledové plochy, ale my jsme schválili umělou. Ta se pak stala základem pro zimní stadion. To byl jediný švindl v mém životě," přiznal. V tomto případě však účel světil prostředky a my za to jemu i celé tehdejší radě města můžeme jen poděkovat.

Dále se s námi pan Miroslav podělil o žážitek z toho, jak pro něj přijeli autobusem z Kladna četstvě druholigoví hráči A týmu. Zatáhli jej do autobusu a odvezli do nedaleké restaurace, kde probíhala oslava. "Sousedé byli vyplašení! Byl to takový rachot, že měli strach, že mě někdo přijel napadnout! Ale to vám byla taková oslava, že jsem dokonce ztratil hodinky," usmíval se.

Prozradil nám toho však mnohem více! Zajímá vás, co řekl například o současném vedení klubu, situaci v mládežnickém hokeji, přístupu města ke sportu nebo jestli klub má na to, aby se v dohledné době zase postavil na nohy? Kupte si v den oslav náš zpravodaj! Naleznete v něm také představení všech hráčů, kteří nastoupí, rozhovory s Petrem Grygarem, Dušanem Šafránkem, Vladimírem Lukou, Radimem Golábem a spoustu dalších informací, které nikde na internetu nenajdete!