Muži vstupují do roku 2016. Uspějí na ledě Nového Jičína?

Petr Sobol, 06.01.2016 Svátky jsou minulostí, oslavy 85. výročí založení kluby a parádní repríza derby s Havířovem taky, a tak je třeba zase začít makat naplno a navázat na vítěznou sérii. Tu se Orli budou snažit prodloužit dnes v Novém Jičíně.

Orlová uzavřela rok 2015 se vší parádou. Na domácím stadionu byly k vidění velkolepé oslavy a nádherný zápas s Havířovem. V krajském přeboru Orli zvládli další zápas, vyhráli 5:1 na ledě silného Horního Benešova a přidali už desátou výhru v řadě a navýšili náskok v čele tabulky už na šest bodů.

Dalším soupeřem Orlové je Nový Jičín B. Jelikož se střetne první tým tabulky s posledním, které dělí propastných 29 bodů, mohlo by se zdát, že se bude jednat o souboj kočky s myší.

Ale pozor. Orli letos sehráli s Novým Jičínem dva těžké zápasy, žádná procházka růžovým sadem. Venku vydřeli těsnou výhru 6:4, o které definitivně rozhodl až v předposlední minutě Mihál. I doma to byl v polovině listopadu boj. Ačkoliv Orlová vedla už tříbrankovým rozdílem, nakonec se všem ulevilo po výhře 4:3.

Budou dnes Orli přesvědčivější, nebo je čeká další tuhý boj? Středeční utkání začíná v 18 hodin.