Orlová uvidí souboj prvního s druhým. V sobotu přijede Studénka

Petr Sobol, 08.01.2016 První domácí zápas roku 2016 je tady. A hned je to zápas z největších. Na orlovský led dorazí v sobotu soupeř ze Studénky a v zápase půjde o hodně. Hosté se budou chtít dotáhnout na vedoucí Orli, kteří v případě vítězství mohou hodně navýšit své vedení.

Souboj Orlové se Studénkou nabídne zajímavou podívanou. Oba týmy patří ke špici krajské soutěže a jejich zápasy patří k tomu nejlepšímu, co fanoušci mohou sledovat. Vzájemné souboje mívají velký náboj i druholigovou úroveň.

Bude se jednat o třetí letošní vzájemné měření sil. V obou předešlých zápasech rozhodoval až dodatečný čas. V Orlové nájezdy, ve Studénce prodloužení. A pokaždé byl úspěšnější hostující tým.

Oba zápasy ale měly něco společného. V Orlové domácí vedli už 4:2 a zdálo se, že kráčí k pohodlné výhře. Hosté ale srovnali a v nájezdech rozhodl Čán. Orlová si připsala první porážku v sezoně a padla i v dalších dvou duelech. Od té doby je ale neporazitelná…

Pomohl k tomu i zápas ve Studénce. Ten se zase vyvíjel dlouho lépe pro domácí, vždyť Studénka vedla ještě v 59. minutě 2:0. Pak ale snížil Sznapka a v závěrečných vteřinách srovnal Pavlas. Ve třetí minutě rozhodl o výhře Orlové Štefanka.

Vítězná série Maroszových svěřenců čítá už 11 zápasů. Naposledy vyhráli 6:3 na ledě Nového Jičína a připsali si už 43. bod v tabulce. Studénka ztrácí tři body, má ale o odehraný zápas více. Sobotní duel, který začíná v 17 hodin, slibuje napínavou podívanou až do posledních minut. To byste si neměli nechat ujít.