Po dvou týdnech zase doma. Zdolají Orli Uničov?

Petr Sobol, 22.01.2016 Uplynulý víkend Orlová nehrála. Soubor z Rožnova pod Radhoštěm zasáhla nemoc, kvůli které soupeř nemohl nastoupit. Po delším „volnu“ se tak Orli představí zase doma, tentokrát přivítají Uničov.

Orlová sice týden nehrála, přesto si udržela první místo a náskok tří bodů před Studénkou. Hokejisté Studénky zvládli dramatický zápas na našem ledě, otočili skóre a odvezli si výhru v základní hrací době, týden na to ale překvapivě prohráli. Vyjeli na led Nového Jičína, který zvítězil 5:2.

Orli mají po 19 odehraných zápasech na kontě 46 bodů, druhá Studénka jich z 20 utkání vydolovala 43. Náš sobotní soupeř z Uničova okupuje pátou pozici a na Maroszovy svěřence ztrácí už jednadvacet bodů.

Uničov hrál naposledy doma s Horním Benešovem a prohrál 4:6. A jak je na tom s tímto soupeřem letos Orlová? První zápas na domácím ledě nedopadl dobře, uničovští byli po celé utkání napřed a vyhráli 6:3. Orli poté ale zabrali a vyhráli jedenáctkrát v řadě, než před dvěma týdny padli se Studénkou. Během vítězné série zvítězili i v Uničovu a vyhráli 6:2.

V sobotu se střetnou potřetí a uzavřou třetí čtvrtinu soupeře. Kdo se bude radovat? Favoritem je Orlová, ale soupeř znovu nedá svou kůži lacino. Zápas začíná v 17 hodin.