Orlová prohrála v Rožnově, zvládne zápas roku ve Studénce?

Petr Sobol, 19.02.2016 Orlovští hokejisté ve čtvrtek překvapivě zaváhali a prohráli ve vloženém kole v Rožnově pod Radhoštěm. Domácí zvítězili 7:6 v prodloužení. Orli ale mají situaci ve svých rukou a už v sobotu mohou oslavit titul.

Před duelem v Rožnově byly karty rozdány jasně. Orlové stačily uhrát ze čtyř zápasů čtyři body a nemusela by se ohlížet na výsledky Studénky. V zápase ale nečekaně zaváhala a prohrála 6:7 po prodloužení, do tabulky si však připsala další bod a k titulu už stačí jen tři.

Nejbližší příležitostí je sobotní duel ve Studénce, který můžeme označit klidně za zápas roku. Studénka je v tabulce druhá a stále sní o vítězství v přeboru, na Orlovou ale ztrácí sedm bodů. Přesto ještě neskládá zbraně a v sobotu chce zabojovat o malý zázrak.

Studénka na Maroszvovy svěřence letos dvakrát vyzrála a v Orlové dvakrát vyhrála, na ledě Studénky se ale radovali Orli. Přitom ještě dvě minuty před koncem domácí vedli 2:0, pak ale orlovští předvedli neskutečný finiš a v prodloužení dokonali obrat.

Studénka uspěla v minulém kole v Horním Benešově, předtím ale nečekaně doma prohrála s Krnovem, což ji může v konečném součtu hodně mrzet.

Sedm bodů je dost, parta okolo Jana Šlustíka, Marka Kaňovského, Tomáše Mičulky či Jana Baldíka ale letos už několikrát ukázala, že dokáže vyhrávat velké zápasy. Svou kůži nám nedá lacino. Sobotní zápas roku začíná v 17 hodin.