Oplatíme v derby Opavě domácí porážku?

Petr Sobol, 04.12.2010 Letošní ročník Olejáři výborně rozjeli a vypadalo to, že je hlavně na domácím ledě nic nezastaví. Pak ale přišlo sedmé kolo, kdy do Plus Oil Areny zavítala Opava. A ta domácí led Orlové vyloupila. V neděli mají orlovští hokejisté šanci na odplatu, zajíždějí totiž na led Slezanu, kde budou chtít uspět. Nic snadného je však nečeká.

Tento článek patří k zápasu OPA - ORL 3:4

Opavští hokejisté mají za sebou dva těžké zápasy, které nakonec uhrály ve svůj prospěch. Před dvěma týdny to v domácím duelu s Hodonínem vypadalo na propadák. Drtiči vedli po první třetině už 5:1. Další branku ale nepřidali a Kocián dovršil dokonalý obrat. Minulý týden v Přerově sice Opava o tři body v závěru přišla, v samostatných nájezdech ale Polok zajistil Slezanu body dva. Opava se tedy drží na vítězné vlně, kterou bude chtít potvrdit i v neděli.

Proti však budou Olejáři, kteří v posledním zápase nedali šanci Vsetínu a přejeli jej vysoko 7:2. Tímto zápasem tak dali zapomenout na klopýtnutí z Nového Jičína a navázali na předchozí čtyřzápasovou vítěznou šňůru.

Proti Valachům se dvěma trefami a skvělým výkonem blýskl bek Patrik Flašar, který se tak dotáhl jen na jeden bod k zatím nejproduktivnějšímu orlovskému zadákovi a kapitánovi v jednom – Miroslavu Javínovi. Další dobrou zprávou z minulého zápasu je návrat Marka Ivana do sestavy. Ten se uvedl ve velmi dobrém světle a připsal si i jednu asistenci. I díky tomu je stále v čele kanadského bodování. Střelecky se opět probudil Radim Valchař, další trefy přidali i Luka s Moravcem.

I to nasvědčuje faktu, že je Orlová v pohodě a na led Opavy si jede pro plný bodový zisk. Olejáři mají Slezanu co vracet. V rámci sedmého kola to byla právě Opava, která uštědřila Flašarovým svěřencům první domácí porážku. K té hosty dovedl výborný výkon brankáře Davida Iláše, který, společně s velkou dávkou štěstí, domácí střelce přiváděl k šílenství a měl lví podíl na výhře 3:1.

Iláš by měl být oporou Slezanu i v nedělním střetnutí. V orlovském dresu předvedl další přesný výkon Michal Gleich, který nejspíš dostane opět přednost i v Opavě. A bude se muset mít na pozoru. Ostrými pálí Kocián, který se trefil už dvanáctkrát. O dvě trefy méně zaznamenal Měch. Oba jsou pak s devatenácti body v čele bodování. Velmi aktivní jsou také Pavelek, Grofek, mezi obránci vyniká třináctibodový Tichý.

Při pohledu na tabulku jsou mírným favoritem Olejáři, kterým stále patří třetí příčka. Opava však není moc pozadu. Svěřenci trenéra Karla Suchánka se na Orlovou dívají z pátého místa s pětibodovou ztrátou.

Minulý vzájemný zápas - 7.kolo, sobota 2.10.2010, HC Plus Oil Orlová - HC Slezan Opava 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 55. Ivan (Javín) - 42. Tichý (Měch), 43. Kocián (Polok, Pavelek), 60. Pavelek (Kocián, Tůma). HC Plus Oil Orlová: Šafránek - Flašar, Javín, Štefanka, Sznapka, Tomis, Samiec, Hegegy, Urbánek, Vnenk, Blatoň, Škatula, Studený, Valchař, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Mičulka, Novák, Malík. HC Slezan Opava: Iláš - Kukol, Tichý, Bednárek, Tůma, Vrabel, Grofek, Měch, Černý, Kocián, Polok, Pavelek, Herman, Mlýnek, Chalupa, Suchánek, Kříž, Wolf.

Sestavy celků v minulém kole:

HC Slezan Opava: Iláš - Kukol, Tichý, Bednárek, Pavelek, Vrabel, Tůma, Grofek, Měch, Černý, Herman, Polok, Kocián, Suchánek, Mlýnek, Chalupa

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Goláb, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Holuša, Galgonek, Moravec, Kraft, Galvas, Valchař, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka