Orli vyzvou v sobotu Krnov. Už se na to moc těšíme, říká Jakub Voznica

Petr Sobol, 02.09.2016 Dlouhé měsíce bez hokeje jsou minulostí. Orli půjdou v sobotu znovu do akce a v prvním přípravném duelu před novou sezonou vyzvou tradičního soupeře z Krnova. V akci se objeví i několik letních posil.

Orlová loni vyhrála svou soutěž, do druhé ligy ale nepostoupila. Maroszovi svěřenci se tak chystají na další rok v krajském přeboru, ve kterém budou potkávat i Krnov. S tím se poměří v sobotním přípravném duelu. „Už se na to velmi těšíme,“ říká Jakub Voznica, který by měl i letos patřit k nejproduktivnějším hráčům orlovského celku.

Příprava byla dlouhá a náročná. Hráči byli znovu na in-line bruslích a pomalu se dostávají do hry. „Chodíme na led čtyřikrát týdně, po letní pauze se do toho pořád dostáváme. Nějaké velké nácviky ještě neděláme,“ dodal Voznica, který se v létě, stejně jako Vít Grepl, oženil. „Takže si teď zvykám na manželský život,“ prozradil.

Každého určitě zajímá, jak se přes léto proměnil orlovský kádr. Dobrou zprávou je, že zůstal téměř pohromadě a navíc posílil o některé nové hráče. Mezi Orly přišli Zdeněk Deutsch, Jakub Juhász, Ondřej Kasperlík a Tomáš Václavík. Velká očekávání jsou především od beka Deutsche, který byl jedním z klíčových hráčů bývalého Baníku Karviná. „Tým je letos velice dobrý. Kádr z loňské sezóny zůstal stejný a ještě přišli kluci z Karviné, kteří budou velkými posilami,“ říká Voznica.

A jaké má Orlová letos cíle? „Ambice máme samozřejmě nejvyšší, cokoliv jiného než vítězství by bylo zklamáním. Hlavní je, aby nám to šlapalo jako týmu. Když nám to půjde, bude se nám hrát mnohem jednodušeji,“ dodal klíčový orlovský útočník.

Jak se Orlové povede? Hodně může napovědět už první přípravný duel, který se odehraje v sobotu v 18:30.