VIDEO: Radim Valchař pomohl s náborem dětí

Tomáš Salamon, 12.09.2016 Hokejový klub na začátku školního roku nezahálí a vyvíjí intenzivní náborovou činnost. Už 1. září jsme se vydali do prvních tříd vybraných škol, kde jsme rozdávali dětské permanentky a hokejové omalovánky. Toto pondělí jsme pokračovali i ve vyších ročnících a oslovili jsme přes 600 dětí ze tří škol. Za týden budeme s náborem pokračovat na zbylých orlovských základkách. Akce se účastnil i v současné době nejúspěšnější odchovanec orlovského hokeje Radim Valchař, který se aktuálně s našim týmem připravuje na další sezónu, kterou stráví v Americe.

Klub je Radimu Valchařovi za pomoc velice zavázán, jelikož jeho přítomnost ve třídách vyvolala u dětí pozitivní ohlas. "Jsem rád, že můžu takto pomoci. Chci dětem a také rodičům ukázat, že i někdo, kdo začíná s hokejem v Orlové, může být úspěšný," prozradil Radim důvody, které jej k pomoci našemu klubu vedou. "Vím to z vlastní zkušenosti a když se podíváte třeba do Kanady, tak ty největší hvězdy začínaly s hokejem právě v malých klubech," doplnil.

U mladších ročníků šlo především o to vysvětlit dětem, jak je pohyb důležitý a jaké mají možnosti sportovat v našem klubu. "Pokoušíme se dětem vštěpit do hlavy, že je pohyb pro ně důležitý. Nesnažíme se je vyloženě nutit, aby přišly k nám do klubu. Jde nám o to, aby chápaly, že se musí hýbat, a věděly, že u nás tu možnost mají. Vždy jim říkáme, že bychom byli rádi, kdyby si to knám přišly vyzkoušet, ale že hlavní je, aby zkusily více sportů a pak si vybrali ten, který je nejvíce baví. Když to bude hokej, budeme jenom rádi," vysvětlil šéftrenér mládeže Petr Tomis hlavní myšlenku náboru těch nejmenších. "Rovněž se snažíme o to, aby děti rodičům předaly informaci, že hokej už v dnešní době není drahý sport. Výstroje zapůjčíme zdarma a první tři měsíce se neplatí žádné členské příspěvky. Vyzkoušet si to tedy může úplně každý, " doplnil Tomis.

Vydali jsme se však teké na druhý stupeň, kde jsme také navštívili všechny třídy. Zde byl hlavním cílem "nábor do hlediště", kdy jsme dětem rozdávali dětské permanentky (ty samozřejmě dostaly i děti na prvním stupni). Klub tyto permanentky zavedl jako alternativu volných vstupenek, které jsme do škol nosili v minulých letech. "Loni jsme před každým zápasem tiskli, řezali a roznášeli téměř 2000 vstupenek, což bylo časově velice náročné. Tím, že vše rozneseme jednorázově ještě před začátkem sezóny, ušetříme spoustu času a také peněz za tisk dětských vstupenek," vysvětlil Petr Tomis hlavní důvody zavedení dětských permanetek a dodal: "Děti budou navíc na tyto permanentky za každou návštěvu stadionu sbírat samolepky. Při určitém počtu nasbíraných samolepek dostanou vždy nějakou drobnou odměnu, jako klíčenku, propisku a podobně. Ti, kteří budou na všech domácích zápasech, půjdou do slosování o klubové šály. Doufám, že to děti motivuje, aby chodily pravidelně."

Snad bylo pro děti dostatečnou pozvánkou i to, že jim permanentky předala jedna z ikon orlovského hokeje, která má navíc v plánu druhý pokus prosadit se za mořem. Radim Valchař nejprve dostal lukrativní nabídku z Havířova, kde s ním počítali jako s tahounem mužstva, nicméně se rozhodl jinak. "Vracím se do Ameriky, kde budu hrát nižší soutěž," prozradil, ale nové působiště neupřesnil. "Něco konkrétního už se rýsuje, ale zatím si to nechám pro sebe. Kluby NHL budou po světovém poháru posílat své hráče do nižších soutěží, takže se ty sestavy budou míchat. Jak říkám, něco mám domluveno, ale je možné, že díky nějakým posunům skončím úplně v jiném týmu, takže jméno klubu zatím raději neřeknu. Řeší to můj agent a doufám, že to dobře dopadne," vysvětlil Radim situaci ohledně nastávajícího angažmá. Nám nezbývá než mu držet palce a ještě jednou poděkovat, co pro svůj rodný klub dělá.

Fotografie z náboru naleznete ve fotogalerii a na facebooku.