Hvězdy? Ty jsou tady jiné, říká opora orlovské svatyně Michal Gleich

Petr Sobol, 06.12.2010 V úvodu sezony vysedával Michal Gleich spíše na lavičce. Trpělivost se však mladému gólmanovi vyplatila. Nyní patří k hlavním oporám týmu a svými výkony mezi třemi tyčemi drží Olejáře v důležitých zápasech. I jeho zásluhou si přivezla Orlová z opavského derby tři body. I tak ale Gleich skromně říká, že jako hvězda se rozhodně nevidí…

Tento článek patří k zápasu OPA - ORL 3:4

Z Opavy si vezete důležitou výhru. V závěru jste se ale asi museli hodně bát…

Jsme opravdu šťastní, že si domů vezeme všechny body, protože v Opavě to nikdy není jednoduché, což se taky ukázalo. Naštěstí jsme to zvládli a vyhráli.

Vedli jste 3:0, 4:1, ale nakonec to byl boj. Vypustili jste závěr?

Určitě jsme to nevypustili. Při druhém gólu jsme nepohlídali výborně zahraný signál Opavy a třetí branku jsme dostali v oslabení 5 na 3, takže bych to určitě nenazval vypuštěním.

Nemohlo vás přeci jen vedení nějak uspokojit?

Nepřestali jsme hrát, stále jsme dobře bránili. To, že Opavě vyšel signál a my to neuhlídali, se prostě stane. U třetího gólu mi pak kluci výborně odstavili všechny hráče a já tu střelu nechytil. Ten gól beru na sebe, i když to bylo oslabení.

Bál jste se v závěru o výsledek? Muselo to být drama…

Upřímně, nebál. Třetí gól padnul deset vteřin před koncem a já věřil, že už ten zápas nepustíme.

Tým jste dovedl k další výhře. Věříte si teď hodně?

Gólmanovi vždy pomůže, když se týmu daří a vyhrává se. Jsem rád, že můžu být v brance a týmu pomoct.

Stal jste se jednou z hvězd a opor týmu. Jaká to je pozice, cítíte tlak?

Určitě bych se nenazýval hvězdou, to jsou tady jiní. (směje se) Ale jsem rád, že se mi teď daří a můžu lidem ukázat, že ve mně taky něco je. Nějaký tlak si nepřipouštím, prostě chytám, jak umím a když se nebude dařit, tak je tady Šáfa.

Už několik zápasů jste jedničkou a vypadá to, že jí dlouho budete. Jste spokojený?

Jsem moc rád, že jsem teď několikrát mohl nastoupit. Takže ano, jsem velice spokojený.

Čekání na šanci se vám vyplatilo. Věřil jste, že přijde a že se jí takhle chytnete?

Věřil jsem, že se dostanu do brány, a když ta šance přišla, tak jsem se snažil ukázat to nejlepší, co ve mně je. Ale musím říct, že kluci mi hodně pomáhají, hrají výborně.

Zdá se, že výkony týmu jdou zápas od zápasu nahoru. Cítíte se silní?

Máme skvělý tým, byla jen otázka času, kdy se kluci sehrají. A teď už můžu s klidem říci, že jsme velice silní a nikdo to s námi nebude mít lehké!

Souhlasíte tedy, že se naplno začíná projevovat kvalita a síla týmu?

Máme plno hráčů, kteří mají zkušenosti z Extraligy i z první ligy, což se začíná projevovat. Podle mě se tyto zkušenosti naplno projeví v play off, kde budeme ještě silnější.