Souboj dravců podruhé. Orli jedou na led silných Jestřábů

Petr Sobol, 07.12.2010 Sotva se Olejáři vrátili z Opavy, kde vybojovali tři body, čeká je další cesta na venkovní led. A to až do vzdáleného Prostějova, kde se odehraje souboj celků ze špice tabulky. Orlová si drží třetí místo, ale pokud by domácí Jestřábi uspěli, dotáhli by se jen na rozdíl jediného bodu.

Tento článek patří k zápasu PRO - ORL 5:2

A to určitě Olejáři nebudou chtít dopustit. Flašarovi svěřenci potvrdili svou formu v nedělním duelu na ledě Opavy, kde vyhráli 4:3. I když už v zápase vedli o tři branky a nechali Slezan snížit, body to jsou velice důležité a nutno dodat, že naprosto zasloužené. Touto výhrou navázala Orlová na výsledek 7:2 se Vsetínem a tak si na led Prostějova jede pro třetí plný bodový zisk v řadě.

Nebude to však lehký úkol. Jestřábi v souboji dravců nedají Orlům nic zadarmo. Hokejisté Prostějova jsou v letošní sezoně velmi silní, čemuž odpovídá také čtvrtá příčka. Drobná krize, kterou si Prostějov prošel, se zdá být u konce. Prohry s Havířovem, v Šumperku a především doma s Uherským Hradištěm jsou zapomenuty. Jestřábi v posledních dvou duelech vyhráli ve Valašském Meziříčí a v posledním kole přehráli doma Hodonín.

Právě výsledek 4:1 z tohoto derby zase vrátil Zacharovy svěřence na vítěznou vlnu. Prostějov má navíc Orlové co vracet. V polovině října na ledě Plus Oil Areny dokonce vedl, ale Václav Studený nakonec nesmírně dramatický duel rozhodl a zajistil Orlové výhru 3:2.

Takový výsledek by Olejáři brali určitě i nyní, ale cesta k němu nebude lehká. Oporou Jestřábů mezi třemi tyčemi je Jiří Slovák, který si drží velmi dobrý průměr 2,39 obdržených branek na zápas. Nejproduktivnější beci týmu jsou Tomáš Halousek a Ivo Peštuka, kteří mají shodně deset kanadských bodů a zároveň výbornou bilanci v kolonce plus/minus. Prvně jmenovaný je na čísle třiadvacet, druhý patnáct, samozřejmě v plusu.

Nesmírně silná je i ofenzivní síla Jestřábů. Stále výborně chytající Michal Gleich se bude muset mít na pozoru především před bratry Šebkovými. David vede s osmadvaceti body kanadské bodování, Patrik je jen o bod zpět a z patnácti trefami je nejlepším kanonýrem. Nebezpeční jsou ale také Čuřík, Stejskal, Duba, Šimo a další.

Také Orlová ale v posledních duelech představuje velkou palebnou sílu. Další dvě branky si v Opavě připsal Vladimír Luka, který tak v sedmi zápasech skóroval už devětkrát. Druhou trefu v řadě zaznamenal David Moravec a připsal si tak jedenáctý bod v deseti duelech. Po disciplinárním trestu už zase září nejproduktivnější Olejář Marek Ivan, který vede kanadské bodování s třinácti trefami a celkově třiadvaceti body. Druhým nejlepším střelcem je s deseti brankami stále Radim Valchař. Výbornými výkony v posledních zápasech oplývá bek Patrik Flašar, který se už zařadil po bok kapitána Miroslava Javína, se kterým je společně nejproduktivnější obránce týmu.

Všechny indicie tedy vedou k tomu, že se ve středu, od 18 hodin odehraje na prostějovském ledě velký a dravý souboj. Odejdou z něho jako vítězové Orli nebo Jestřábi?

Sestavy týmů v minulém kole:

LHK Jestřábi Prostějov: Slovák - Paška, Halouska, Staněk, Doseděl, Peštuka, Finkes, Jedlička - Šimo, Duba, D. Šebek, Žajgla, Čuřík, Meidl - Kryl, P.Šebek, Coufal - Bartošek, Matoušek, Stráněl

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Urbánek, Galvas, Flašar, Štefanka, Javín, Vnenk, Sznapka, Hegegy - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Holuša, Galgónek, Moravec, Valchař, Ivan, Luka

Minulý vzájemný zápas - 9.kolo, středa 13.10.2010 - HC Plus Oil Orlová - LHK Jestřábi Prostějov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Ivan (Flašar), 31. Holuša (Javín), 49. Studený (Ivan) - 19. Šimo (Žajgla), 37. Meidl (Šebek D.). HC Plus Oil Orlová: Šafránek - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Kraft, Vnenk, Valchař, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka, Hegegy, Novák. LHK Jestřábi Prostějov: Slovák - Paška, Jedlička, Peštuka, Halouska, Finkes, Doseděl, Kolibar, Tomiga, Stejskal, Duba, Zachar, Žajgla, Šimo, Čuřík, Šebek P., Meidl, Šebek D., Kryl, Bartošek, Matoušek

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Prostějovem a Orlovou u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Hodonín je kurz 2.15, na remízu je kurz 4.20 pokud věříte Orlové, vsaďte na kurz 2.35.