Po dni pauzy další duel. Orli vyzvou na souboj Lvy z Břeclavi

Petr Sobol, 09.12.2010 Orlová - Orlovští hokejisté se sotva vrátili z neúspěšného duelu v Prostějově, aby ihned dali síly dohromady a vyzvali dalšího soupeře. Po dvou venkovních duelech se Olejáři představí doma. Netradičně v pátek sehrají svůj duel proti Lvům z Břeclavi, kteří nezažívají zrovna dobré momenty.

Tento článek patří k zápasu ORL - BRE 7:5

Orlová si sice ze středečního dravčího souboje v Prostějově přivezla porážku 2:5, když nedokázala zareagovat na ztrátu 0:4, její páteční soupeř na tom je však hůře. Břeclavští Lvi prohráli tři poslední zápasy v řadě a podle očekávání by se tato šňůra měla na ledě Plus Oil Areny ještě protáhnout.

Ale pozor. V rámci osmého kola si odjížděli Flašarovi svěřenci do Břeclavi pro tři body a domů se vrátili s nepořízenou. Když už se schylovalo k prodloužení, minutu před koncem udeřil domácí Sedláček a zařídil břeclavskou výhru 3:2. Od té doby ale výkony Lvů moc nezaujaly. Za vše hovoří poslední tři duely, které Břeclav prohrála. V Hodoníně prohrála 2:5, poté nestačila doma na Přerov, ani na Nový Jičín. Lvům nepomohlo ani třiačtyřicet střel, novojičínského gólmana nepřekonala žádná.

V těchto třech duelech zaznamenali Lvi jen dvě branky a i kvůli tomu jim v tabulce patří až desátá příčka. A to třinácté Uherské Hradiště je na dostřel pouhých šesti bodů. I proto šáhlo břeclavské vedení do týmu Techniky Brno, odkud přivedlo obránce Štěpána Špačka a Michala Matouše do útoku. Ten Lvi určitě potřebují posílit. V čele kanadského bodování je s bilancí 10+7 Erik Novák, o branku méně si připsal Štěpán Hrůza. Jinak ale v osobních statistikách nevyniká nikdo.

To orlovský celek je jmény určitě nablýskanější, což by se mělo potvrdit také v pátečním duelu. Během šesti dnů však čeká Olejáře již třetí zápas, o to bude duel se Lvy složitější. Hrát stále ještě nebude Tomis. Mimo je také Škatula a Studený. Avšak opory jako Luka či Valchař, kteří se trefili v Prostějově, ale také Moravec, Mikšan, Grygar, Javín, Flašar a další mají kvalitu na to, aby i tento náročný program zvládli.

Přijďte proto orlovské hokejisty podpořit v jejich netradičním čase a vytvořte jim v pátek od 18 hodin atmosféru, ve které si Orli na Lvech smlsnou.

Sestavy týmů v minulém kole:

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Urbánek, Holuša, Galgonek, Moravec, Galvas, Valchař, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka, Hegegy

HC Břeclav: Chvátal – Škápik, Špaček, Svoboda, Rajnoha, Dora, Vozdecký – Hrůza, Čikl, Matouš - Kuriál, Grmela, Zháňal - Fiedler, Novák E., Konečný L. - Gabriška, Bolfík

Poslední vzájemný zápas: 8.kolo, sobota 9.10.2010 - HC Břeclav - HC Plus Oil Orlová 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 38. Fiedler z trest. střílení, 45. Klimovič (Dora), 59. Sedláček - 26. Studený (Škatula, Blatoň), 46. Valchař (Holuša, Grygar). HC Břeclav: Chvátal – Vozdecký, Dora, Novák Jiří, Svoboda, Zapletal, Škápik – Hrůza, Sedláček (C), Süsser – Grmela, Čikl, Fiedler – Barták, Paško, Novák E. – Kuriál, Klimovič. HC Plus Oil Orlová: Šafránek - Flašar, Hegegy, Javín, Sznapka, Štefanka, Urbánek, Vnenk, Tomis - Mikšan, Blatoň, Škatula, Studený, Valchař, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Mičulka, Novák Jan, Samiec.

Vsaďte si, jak dopadne zápas mezi Orlovou a Břeclaví u sázkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.25, na remízu je kurz 5.65, pokud věříte Vsetínu, je na něj vypsán kurz 6.5.