David Samiec: Obrana nebo útok? Jsem rád, že si zahraju kdekoliv!

Tomáš Salamon, 11.12.2010 Je považován za nejuniverzálnějšího hráče v týmu. Přestože je to útočník v posledních dvou sezonách se věci vyvinuly tak, že v obou play off platil za nejlepší obránce mužstva. Střely blokoval snad nejlíp v lize a byl velice platný při oslabení. Jakmile přišla hra ve třech, bylo jasné, že bude na ledě. Jeho obětavost a nasazení ho řadí mezi největší bojovníky na orlovské střídačce a to si na něm orlovské publikum nejvíc cení. Letos ho však na ledě tolik nevídáme. Nyní při velké absenci ostatních hráčů dostává ve hře více prostoru a trenérovu důvěru včera splatil dvěma góly, z nichž ten druhý byl vítězný!

Tento článek patří k zápasu ORL - BRE 7:5

Dnes jste dal dva góly. Musíte se sebou být spokojený…

Jsem spokojený, ale mohlo tam toho padnout víc. Těch šancí jsem tam měl hodně. Bohužel to nešlo. Hráli jsme dobře, spoluhráči mi to připravovali. Díky bohu, že tam spadl ten gól na 4:5, protože ten nás zvedl a taky ten na 6:5, protože to bylo se štěstím. Tam jsem nahrával před branku a brankář si to srazil, takže jsem rád, že to tam padlo a že jsme vyhráli.

První dvě třetiny jste nebyli úplně ve své kůži. Čím to bylo?

Bylo to asi tím, že jsme chtěli, ale věděli jsme, že musíme. Oni přijeli s tím, že nemají co ztratit. Oni hráli v klidu, my jsme hráli křečovitě. Jsou to mladí kluci a prostě hráli, nebyla u nich vidět ani žádná taktika. Co vystřelili, to jim tam padlo. Myslím si, že jsme je přestříleli o dvě třídy, ale bohužel nám to tam nespadlo. Gólman jim chytal výborně.

Fanoušci si vás tady cení jako jednoho z největších bojovníků. Letos ovšem nedostáváte tolik prostoru. Čím to je?

Je to tím, že náš tým má velké ambice a je nabitý zkušenýma hráčema, jakou jsou třeba Moravec, Mikšan nebo Ivan. Je tady hodně hráčů a je tady boj o fleka. První dvě lajny jsou jisté a o třetí lajnu se bije pět útočníků. Takže jsem i rád, za to, že máme nějakou marodku a můžu si zahrát.

Myslíte, že jste si dnes řekl o stálejší místo v sestavě?

(Směje se) To musí posoudit trenér.

Vy jste útočník a tak jste poslední dvě sezony i zahájil. Obě jste však dohrál jako znamenitý obránce, jak to vidíte letos?

Letos jsem začínal na beku. To jsem i chtěl, ale přišel nový trenér a v obraně mi to nešlo, takže jsem rád, že hraju opět útok. Teď máme hodně obránců i útočníků, ale když je třeba, tak mě trenér klidně dá i do obrany.