Do Orlové míří poslední Uničov

Petr Sobol, 17.12.2010 Orlová - Olejáři mají co napravovat a určitě by si i rádi spravili chuť. A ideální příležitost k tomu mají ve dvou zápasech, které chybí do konce letošního roku. V tom posledním vyzvou v derby Frýdek – Místek, nyní v sobotu narazí na Uničov. A ten by pro orlovské hokejisty neměl být větší překážkou. Vždyť do Plus Oil Arény míří poslední celek soutěže.

Tento článek patří k zápasu ORL - UNI 9:2

Orlová se ve středu vracela s prázdnou z brněnského ledu. I když domácí Technika podala velmi dobrý výkon a potvrdila, že její výkony jsou zápas od zápasu lepší, Olejáři přeci jen čekali, že budou bodovat naplno. Tento zápas je však zapomenutý a před Flašarovými hochy stojí v cestě další překážka. Tou bude poslední celek tabulky, o záchranu zatím marně bojující Uničov.

Ten má ještě určitě v paměti poslední vzájemný zápas, kdy v přestřelce nakonec jen těsně nestačil a Orlové po boji podlehl 4:5. Od té doby si hráči Uničova připsali jen tři výhry, z letošních celkových pěti, ale ta poslední je z minulého kola. Výhra nad Novým Jičínem by měla být pro orlovské hokejisty varovným signálem, že není radno nic podcenit. Rozhodující branku tohoto duelu vsítil v úvodu třetí třetiny Petr Jurča, hosté pak už v power play jen korigovali na konečných 2:3 z jejich pohledu.

A právě Jurča je s dvanácti trefami nejlepším kanonýrem Uničova. V čele kanadského bodování je se sedmnácti body František Zúbek, který se trefil sedmkrát. Jen o bod méně mají kromě Jurčy také Pavel Handl či Aleš Frieb. Nejproduktivnějším bekem je jedenáctibodový Petr Pavlas. Místo mezi třemi tyčemi patří Miroslavu Kolouškovi, který byl strůjcem posledního vítězství.

To v orlovské svatyni nemá nikdo nic jisté. Poslední dva zápasy odchytal Dušan Šafránek. Ten však inkasoval devětkrát a je tedy otázkou, na koho domácí lavička vsadí tentokrát. V čele kanadského bodování se nic nemění. V Brně se bodem a přihrávkou uvedl Radim Valchař, svůj třetí gól ve dvou zápasech přidal David Samiec. Ten pak, společně s dalšími domácími oporami, povede své mužstvo pro tři body v duelu s Uničovem.

Předposlední zápas letošního roku startuje v Plus Oil Aréně v sobotu v 17 hodin. Nenechte si tento duel ujít a pomožte společně Olejářům zapomenout na minulou porážku. Základní část se chýlí ke svému konci a tak je každá hlasivka a divácká pomoz velmi důležitá!

Sestavy týmů v minulém kole:

HC Plus Oil Orlová: Gleich (od 2. Šafránek) - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Malík, Blatoň, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Galvas, Valchař, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk.

HC Uničov: Kolušek, (Vybíral), - Hodulák, Pavlas, Jurča, Diviš, Zúbek, - Drábek, Trojan, Přikryl, Frieb, Rak, - Pour, Paško, Brveník, Handl, - Řezáč, Provaz, Anděl.

Poslední vzájemný zápas – 10.kolo, neděle 17.10.2010

HC Uničov - HC Plus Oil Orlová 4:5 (2:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 9. Trojan, 20. Jurča (Dvorčák, Pour), 36. Hodulák (Diviš), 53. Rak (Staněk) - 5. Štefanka (Studený, Škatula), 20. Škatula (Flašar, Ivan), 25. Štefanka (Kraft), 53. Holuša (Grygar), 53. Ivan (Mikšan). HC Uničov: Koloušek - Kunce, Pour, Přikryl, Skokan, Zúbek, Hodulák, Staněk, Diviš, Frieb, Handl, Trojan, Hromádka, Jurča, Komínek, Dvorčák, Anděl, Dostál, Řezáč, Brveník, Vicherek. HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Kraft, Vnenk, Valchař, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka, Hegegy, Novák.

Vsaďte si, jak dopadne zápas mezi Orlovou a Uničovem u sázkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.10, na remízu je kurz 9.00, pokud věříte Uničovu, je na něj vypsán kurz 9.00.