Muži vstupují do nové sezóny

Tomáš Salamon, 22.09.2017 Netradičně v pátek zahajuje tým mužů další ročník krajské ligy. Hráči sezónu zahájí na ledě ostravské Poruby, která do přeboru přihlásila svůj B tým. Orli, coby obhájci titulu, budou v tomto duelu favority, nicméně je nečeká nic lehkého.

Tento článek patří k zápasu POB - ORL 3:5
Přípravná utkání, v nichž jsme smetli Krnov 8:0 a Českému Těšínu s Jakubem Voznicou a Martinem Piechou v sestavě jsme nadělili desítku, naznačila, že i letošní mančaft sílu rozhodně má a opět bude nutné s ním počítat v boji o nejvyšší příčky. Nicméně soutěž jako taková se změnila a je velice těžké předem odhadovat sílu některých soupeřů.

Kromě tradičních hokejových bitev se Studénkou či Krnovem, urputných zápasech s Novým Jičínem a Rožnovem, nepříjemných demoličních střetech s tvrdě hrajícím Horním Benešovem nebo vyhrocených derby s hvězdami nabitým Bohumínem, nás totiž čekají noví soupeři. Těmi jsou "Béčka" Frýdku-Místku a právě Poruby, se kterou sezónu zahajujeme.

Tyto celky by měly být postaveny zejména na juniorech, jejichž výkonny jsou velice nevyzpytatelné. Dá se očekávat taktikou nesvázaný, rychlý a bruslivý hokej ve vysokém tempu. Je možné, že mladí hráči budou mít nad zkušenými rychlsotně a kondičně navrch, nicméně bývají obecně náchylnější k chybám, ze kterých by ostřílení borci měli těžit. O tom, jestli ve vzájemném měření sil zvítězí dravé mládí nad lety střádanými zkušenostmi, nám bližší informace přinese duel hraný 22.9. od 17:00 v RT Torax Areně.