Stanislav Žídek: Byla to pro mě velká zkušenost!

Tomáš Salamon, 19.12.2010 Ve svých dvaceti letech dostal příležitost debutovat v seniorském hokeji. Nutno říct, že soupeři se mu stali hráči často mladší než on a takový skok to nebyl, ale to nijak nesnižuje jeho výkon a jeho první vítězství v A týmu. Dlouho sahal po nule, ale v závěru byl přeci jen donucen dvakrát kapitulovat. Jaké měl ze svého výkonu pocity on sám, si můžete přečíst níže.

Máte za sebou svůj první zápas v seniorské kategorii. Jak se cítíte?

Bylo to výborné. Byla skvělá atmosféra. Kluci z týmu mi hodně pomohli. Jsem za tu zkušenost rád a doufám, že ještě dostanu šanci si zachytat za A tým.

Dlouho to vypadalo i na čisté konto, ale nakonec to nevyšlo. Jak vznikly ty gólové situace?

U prvního gólu tam byl trošku nešťastný odraz. Myslel jsem, že už mám kotouč v moci, ale bohužel spadl do branky. U druhého gólu to byla přihrávka před bránu a z ní střela. Možná jsem to mohl chytit, ještě mi to škrtlo o lapačku, ale to není důležité. Hlavní jsou tři body do tabulky.

Co jste si z této zkušenosti odnesl?

Je to pro mě určitě velká zkušenost. Seniorský hokej je úplně o něčem jiném než juniorský a věřím tomu, že je to odrazový můstek do dalšího mého působení.

Co říkáte na výkon soupeře. Přeci jen spousta hráčů bylo mladších než vy. Byly tam ročníky 91,92. Určitě to byl mladý nezkušený tým. Jak jste viděl jejich hru.

Uničov se určitě nemůže kvalitou hry srovnávat s Orlovou. Bylo to vidět. Jsou to mladí kluci, kteří hokej hrají víceméně pro zábavu a tady jsou profesionálové. Rozdíl tam byl velký, byl hodně vidět, myslím, že ho musel vidět každý.